Hvordan Bruke vidvinkelobjektiver

Hvordan Bruke vidvinkelobjektiver


Med en vidvinkellinse vil la deg ta et større synsfelt for bildet. Det gir deg mer av en panoramaeffekt for bildene dine uten å måtte sy bildene sammen tatt som separate rammer. Et vidvinkelobjektiv er nyttig når du fotograferer det indre av et rom og fange opp så mye av det som du kan. Interiørdesignere bruker vidvinkelobjektiver ofte for å ta bilder av sitt arbeid, og arkitektoniske fotografer også bruke dem til å ta bilder av bygninger slik at de får hele bygningen i en ramme. Les videre for å lære mer om hvordan du bruker en vidvinkel linse.

Bruksanvisning

1 Følge instruksjonene for ditt bestemte kameramerke, montere vidvinkel linse og sørg for at det er på ordentlig.

2 Hvis det digitale kameraet har sensorer for vidvinkelobjektiver, endre innstillingene til vidvinkel.

3 Velg om du vil eksponeringen være manuell eller automatisk. Krav til belysning inne i et rom, der et vidvinkelobjektiv er ofte brukt, kan være utilstrekkelig for å ta bildet uten ekstra belysning.

4 Ta et prøvebilde, og se om resultatene er tilfredsstillende.

5 Hvis bildet er for mørkt, kan du vurdere å åpne vinduet gulvbelegg å bringe ytterligere lys inn i rommet. Hvis det fortsatt ikke få inn nok lys, slå på noen glødelamper i rommet for å lyse bildet opp. Hvis du har supplerende fotografiske lys, plassere dem for å få ønsket effekt.

Hint

  • Noen digitale kameraer kommer med zoom objektiver som starter med en vidvinkel på standardinnstillingen. Den bredeste vinkelen vil bli trykt på kameraets linse. Hvis du ønsker å bruke vidvinkel-innstillingen, kan du bruke kameraet med objektivet i den mest innfelt posisjon. Jo lenger objektivet stikker ut fra kamerahuset, jo mer tele blir det.
  • Hvis du har en fast brennvidde digitalkamera, se om du kan få forskjellige brennvidde for deg.