Hvordan bruke gamle Folding Kameraer

Hvordan bruke gamle Folding Kameraer


Gamle folding kameraer fortsatt kan fungere nesten like godt som de gjorde da de ble gjort fordi det er ingen elektronikk til å mislykkes. Folding kameraene vanligvis hadde en god, fast fokus linse, en belg og svært store negativer. Dette betyr at når du utvikler bildene, kan du blåse dem opp veldig stor for forstørrelser av hele eller deler av kulissene. Her er hvordan du bruker dem.

Bruksanvisning

1 Rengjør kameraet grundig. Du vet ikke under hvilke omstendigheter den ble holdt i mange år, så før du tar filmen gjennom den, rent hver bit. Bruk en myk klut. Bruk linseklut for objektivet. Hvis du rengjør lukkergardinen, være svært forsiktig for ikke å skade den.

2 Bestem hva slags film kameraet bruker. Mange gamle foldekameraer brukes variasjoner på 120 store film, men snellene er forskjellige. Med litt fikling og arkivering, kan du være i stand til å få 120 film til å passe 620-film kameraer eller 616-film kameraer. Du kan også søke rundt på nettet etter steder som fremdeles kan selge de originale filmstørrelser. Alle disse selskapene vanligvis gjør er å ta 120 film og plassere den på de andre spoler.

3 Sjekk kamera for lys lekkasjer. Det største problemet noen gamle foldekameraer kan ha er lys lekkasjer i belgen. Åpne baksiden av kameraet med belgen utvidet, så hold kameraet opp til en lys. Hvis lyset lekkasjer er mindre, kan du være i stand til å koble dem med svart tape. Hvis de er store, kan det hende du må bytte belgen eller bare finne en annen gammel kamera å bruke.

4 Prøv kameraet i sterkt sollys. Mange gamle folde kameraer har en rudimentær fokus på objektivet sammen med en lukkerhjulet og blenderring. Forutsatt at du bruker 400 ISO film, stille lukkerhastigheten til maksimum, snu åpningen til den minste åpning (det største antallet) og omtrentlig avstand til motivet for fokus. For mer presise eksponeringer, bruk en håndholdt lysmåler.

5 Skyt store scener. Fordi de fleste av disse kameraene produserer svært store negativer eller lysbilder, vil du få en masse detaljer og har mulighet til å forstørre bildene mye. Mens skarpheten på objektivet sannsynligvis ikke vil sammenligne med moderne optikk, disse kameraene tok mange flotte bilder i løpet av årene. Du kan ta enda mer.