Hvordan bruke en forsterker til å drive to høyttalere

En forsterker er en elektronisk enhet som brukes til å forstørre et inngangssignal til en høyere produksjon. Du kan bruke en forsterker til å drive to eller flere høyttalere. For at dette skal være vellykket, må utgangssignalet fra forsterkeren sams halvdel impedansen av en høyttaler. Dette bidrar til å produsere optimal lydkvalitet gjennom det samme systemet. Følgende trinn angi hvordan to høyttalere kan være drevet av en forsterker.

Bruksanvisning

1 Sjekk om forsterkeren har en kontakt for to høyttalere. Hvis den ikke gjør det, så må du kjøpe en.

2 Bestem impedans på de to høyttalerne. Impedansen er merket på de fleste høyttalere som en verdi i ohm. Hvis ingen indikasjon på Ohm verdi eksisterer, bruke et multimeter satt til Ohms å måle høyttaler impedans.

3 Sett forsterkerens interne impedans. De fleste forsterkere har en velgerbryter. Dersom forsterkeren er satt for en impedans, noterer verdien.

4 Tilpasse impedansen av forsterkeren til impedansen av høyttalerne for best mulig ytelse. En 4-ohm forsterker er ment for å drive en 4-Ohm høyttaler. Når to tilsvarende høyttalere er koblet i parallell, er deres samlede verdi halvparten av en høyttaler. Så to 8-Ohm høyttalere tilsvarer 4 ohm. Hvis de to høyttalerne ikke er likeverdige, kan du bruke et multimeter for å måle deres samlede impedans.

5 Bruk motstander hvis impedansene er inkompatible. Koble motstander i serie mellom høyttaler og hver forsterker.

6 Sørg for at forsterkerens impedans er noe lavere enn høyttalernes kombinert impedans. Det vil bety utgang tap, men det er en god trade-off for mulig forsterker skader eller overoppheting.

Hint

  • Ikke koble en forsterker med en lavere impedans enn anbefalt verdi da dette kan skade eller overopphetes forsterkeren.
  • Unngå å bruke de sekundære terminaler med en av de to høyttalerne.