Hvordan bruke en DVD-spiller for å lese datafiler

Hvordan bruke en DVD-spiller for å lese datafiler


Siden DVD-brenneprogram lage ISO-filer, eller plate bildefiler, fra mediefilene som er lastet inn i programmet før du brenner filene til platen, kan platen opprettet i programmene skal spilles i de fleste DVD-spillere som godtar DVD-R. For å bruke en DVD-spiller for å lese datafiler som er lagret på datamaskinen, må du konvertere filene til medieformater, for eksempel video eller bildefiler og deretter brenne dem som en standard DVD-film.

Bruksanvisning

Konverter filer til medieformater

1 Gå på "Start" og velg "Computer" eller "Min datamaskin". Åpne en mappe som inneholder en fil du ønsker å bruke på DVD-spilleren. Dobbeltklikk på filen for å åpne den.

2 Velg teksten fra dokumentet, regneark eller andre datafilen du ønsker å lese på DVD-spilleren. Trykk samtidig "Ctrl" og "C" for å kopiere teksten til utklippstavlen.

3 Lansere noen grafisk design programvare på datamaskinen din. Selv en enkel, gratis grafikkprogram, for eksempel Microsoft Paint, kan brukes til å lage bildefiler av tekstdokumenter.

4 Trykk samtidig "Ctrl" og "V" for å lime inn den kopierte dokumentet tekst i grafikkprogram. Hvis lerretet ikke er stort nok for teksten, klikker du på håndtaket nederst i høyre hjørne, og dra hjørnet mot nederst til høyre på skjermen for å gjøre det større.

5 Klikk "Fil" og "Lagre som". Velg "JPEG" eller "GIF" som "Lagre som" type i vinduet som kommer opp. Skriv inn et navn på filen og velge en mappe for bildefilen for å spare inn. Klikk på "Lagre".

6 Gjenta prosessen til alle datafiler som du ønsker å lese med DVD-spilleren blir til bildefiler.

Opprette en disk i Windows Media Center

7 Sett inn en DVD-R i DVD-stasjonen på datamaskinen og starte Windows Media Center. For å starte, gå til "Start", velg "Alle programmer" og velg "Windows Media Center."

8 Velg "Brenn en CD eller DVD" i vinduet som vises, og velg deretter "Data DVD." Klikk "Next".

9 Skriv inn et navn for DVD-prosjektet, og klikk "Next". Velg "Pictures" som medietypen du vil legge til i prosjektet, og klikk "Next".

10 Sett en hake ved siden av noen av bildefilene som vises i panelet som du vil legge til DVD. Klikk "Legg til flere" hvis du trenger å gå tilbake og legge til en annen mediefil type, for eksempel video.

11 Fortsett til det siste skjermbildet i Windows Media Center, og klikk på "Brenn DVD" -knappen. Klikk "Yes" for å begynne å brenne platen og "Ferdig" når platen er ferdig brenning.

Hint

  • Hvis grafikkprogram ikke vil akseptere den innlimte teksten, klikker du på tekstverktøyet i programmet verktøylinjen og klikk på lerretet. Deretter bruker du "Ctrl" og "V" samtidig for å lime inn teksten.
  • Hvis DVD som du opprettet på datamaskinen din ikke vil spille i DVD-spilleren, er det mer enn sannsynlig et kompatibilitetsproblem. Noen eldre DVD-spillere kan ikke gjenkjenne nyere DVD-brenning teknologi.