Hvordan bruke en CB Frequency Counter

Hvordan bruke en CB Frequency Counter


En borger band eller "CB" radio fungerer i et kjøretøy for en rekkevidde på opp til fem miles mellom kjøretøyer, eller opp til 10 miles fra et kjøretøy til et hjem eller virksomhet som har et innendørsanlegg kalt en "basestasjon". En CB radiooperatør kan velge mellom 40 kanaler som sender mellom 5 og 30 MHz. Selv om kanalene har ingen justeringer, mange operatører bruker en CB frekvensteller å overvåke frekvensene på et digitalt display.

Bruksanvisning

1 Installer CB frekvensteller nær radioenheten. For et kjøretøy, og avhengig av produsenten, installere den i dashbordet på en monteringsbrakett eller med sugekopper til frontruten. For en basestasjon, sette den på eller i nærheten av radioen.

2 Koble CB frekvensteller på radio med ledningen gitt. CB-radio og frekvenstelleren har spesielle plugger for samtrafikk.

3 Slå på radioen og frekvenstelleren. Når du taste mikrofonen, vil telleren vise utsendte frekvens med fem eller seks sifre og et desimaltegn etter de to første. Når noen snakker til deg, det viser mottakerfrekvensen. Når inaktiv, bare desimaltegnet lys.

Hint

  • Noen CB frekvens tellere krever et batteri tilkobling, men de fleste mobile enheter får sin strøm fra tilkobling til radioen. Basestasjon tellere kan trenge en strømforsyning som plugges inn i en stikkontakt. Sjekk med din forhandler for riktig alternativ for din radio.
  • I et kjøretøy, plasserer disken der det ikke vil hindre visjon eller distrahere deg fra å kjøre.