Blu-ray-spillere Vs. DVD-spillere

Blu-ray-spillere Vs. DVD-spillere


Blu-ray-spillere og digital video / Versatile Disc-spillere er både medieavspillere som forbrukerne bruker for å spille video på TV-skjermer og monitorer. Mens de to enhetene gir identiske funksjoner, Blu-ray-spillere bruker mer moderne teknologi, slik at for overlegen bildekvalitet og lydkvalitet. Men begge Blu-ray-spillere og DVD-spillere har sine fordeler og ulemper.

Teknologi

En Blu-ray-spiller og en DVD-spiller begge avhengige av lasere for å lese spor i overflaten av plater. Men mens en Blu-ray-spiller - som navnet tilsier - benytter blå lasere, som har bølgelengder på 405 nanometer, bruker en DVD-spiller røde lasere, som har bølgelengder av 650 nm. De kortere bølgelengder av en Blu-ray spillerens blå lasere tillater spilleren å lese smalere spor i forhold til de røde lasere til en DVD-spiller. Mer spesifikt kan en Blu-ray-spiller lese skivespor som er omtrent 2,5 ganger smalere enn sporene en DVD-spiller kan lese.

Bilde- og lydkvalitet

Som et resultat av sin overlegne teknologi, kan en Blu-ray-spiller imøtekomme plater med maksimalt 50 GB med data. I kontrast, kan en DVD-spiller imøtekomme plater med maksimalt bare 8,5 GB med data. Å ha en vesentlig høyere datakapasitet betyr at en Blu-ray-plate kan gi høyere bildekvalitet samt høyere lydkvalitet. Spesielt kan en Blu-ray-spilleren spille av video med inntil 1080 progressivt scannet (1080p) vertikale linjer med piksler, som er kjent som "full" eller "ekte" high definition. Til sammenligning kan en DVD-spiller spille av video med maksimalt bare 480 progressivt scannet (480p) vertikale linjer med piksler, som er kjent som enhanced definition. For lydkvalitet, Blu-ray-spillere støtter høyoppløselige DTS-HD Master Audio og Dolby TrueHD formater, mens DVD-spillere kan bare støtte lavere oppløsning formater.

Tilgjengelige Titler og kompatibilitet

Fra 2011 er en av de viktigste fordelene med DVD-spillere over Blu-ray-spillere at det er flere DVD-titler tilgjengelig i forhold til Blu-ray-titler. Dette betyr at forbrukerne vil ha bedre lykke å finne filmer og TV-programmer i DVD-formatet i forhold til Blu-ray-formatet. I tillegg DVD-spillere er mer utbredt i hele hoteller, biler og andre steder. Så en forbruker som kjøper en Blu-ray-spiller og begynner å bygge en samling av Blu-ray-titler kan bli frustrert over mangelen på kompatibilitet han møter.

Laster

En annen fordel som en DVD-spiller har over en Blu-ray-spiller er raskere lastetider. Når en bruker setter inn en DVD i en DVD-spiller, vises menyskjerm DVD-er vanligvis i løpet av få sekunder. Til sammenligning når en bruker laster en Blu-ray-plate i en Blu-ray-spiller, kan det ta over et minutt for platens menyskjermen for å laste. Dette gjelder spesielt for Blu-ray-plater som har kompliserte menyskjermer. Men selv en Blu-ray-plate med et enkelt menyskjerm ta opptil 20 sekunder for en Blu-ray-spiller for å laste.