Hvordan å teste maskinen på en 1988 Ford F250

Hvordan å teste maskinen på en 1988 Ford F250


Den enkleste måten å teste maskinen på en 1988 Ford F-250 innebærer å bruke en selvdiagnoseprosedyren. 1988 F-250 datamaskin er en enkelt enhet med sele ledninger og det er hjertet av Fords første generasjon On-Board Diagnostic (OBD) system. Når den åpnes, vil OBD-I-systemet blinke ut feilkoder via "Check Engine" lys. Du må deretter å lete opp de aktive koder for å finne ut om noen er knyttet til Ford F-250 datamaskin.

Bruksanvisning

1 Start motoren og la din lastebil tomgang. Sørg for at klimaanlegget forblir avslått hele tiden. Når lastebilen har nådd normal driftstemperatur, slå av motoren.

2 Åpne panseret og finn selvtest Outlet og selvtest Input på F-250. Begge er plassert på baksiden av motorrommet. STO har en sekskantet, trapesformet form; STI er bare ett spor på en wire.

3 Koble STO og STI ved å plassere den ene enden av en jumper wire inn i STI og den andre enden inn i Self Test ut sporet på STO. Dette sporet er i en rad med fire spor på navet nedre ende. Det er midt-venstre spor.

4 Plasser nøkkelen i tenningen og bytte til "On" uten å starte motoren. Tell antall ganger "check engine" lys blinker. Blinkende lys er den mest grunnleggende indikasjon på at datamaskinen er funksjonell.

5 Dechiffrere koder. Fords Electronic Engine Control (EØF) Koder består av to tall. Det første tallet vil bli formidlet av "Check Engine" lys som et sett av lange blink; Det andre tallet blir representert ved kortere blinker. For eksempel, EEC-IV-kode 14 er en lang blits etterfulgt av fire korte blink. Skriv ned kodene.

6 Slå opp EEC-IV-kode for hvert nummer du noterte ned. Disse forklaringene er ikke gitt i F-250 bruksanvisningen. Du må slå opp kodene på nettet eller ved å henvise til en reparasjon manuell. Les gjennom alle kodene du finner og ser for koding referanse til "EEC", "modul" eller "prom".

Hint

  • Hvis du finner ut at problemer koder foreslå kjørecomputeren på F-250 er defekt, må du kanskje ta F-250 til en mekaniker. Reparasjon alternativene er begrenset til omprogrammering, starte på nytt eller erstatte. Datamaskinen i 1988 F-250 er foreldet, og er generelt ikke tilgjengelig på bildeler forhandlere.