Hvordan å balansere & Roter Dekk

Hvordan å balansere & Roter Dekk


Dekktrykk er viktig for sikkerheten til kjøretøyet og for glatthet av sin kjøring. Den beste måten å opprettholde dekktrykket er å konsekvent ha dekkene roteres. Roterende dekk holder dekktrykket stabilt og reduserer slitasje av suspensjon komponenter som er koblet til hvert hjul. De fleste bilmekanikere anbefale å rotere en bilens dekk hver 6000 miles. Du kan gå til en auto body shop å ha bilens dekk roteres eller re-balansert, men du kan gjøre begge disse oppgavene hjemme.

Bruksanvisning

1 Parker bilen på flat mark eller fortau. Når bilen er satt i "Park", sette i nødbremsen på. Dette vil sikre at bilen ikke beveger seg hvis det er en liten stigning.

2 Løsne hjulmutrene litt på hvert hjul. Løsne lug nuts sikrer hjulene vil ikke spinne som de er forhøyet på bilen jack.

3 Velg en side å jobbe med først. Du kan arbeide på alle hjul først, men når du tar av det første hjulet, plassere en betongblokk under rotoren som hjul, slik at bilen forblir balansert.

4 Sett alle hjulene på hjulet balanserer, ett om gangen. Hjulet balanserer vil spinne og angi hvilke sider av dekket er den tyngste og som er den letteste.

5 Plasser hjulvekter på de lysere sidene av dekkene. Noen dekk som ikke er balansert kan ha hjulvekter plassert på sidene at lettere. Dobbeltsjekk på hjulet balanserer å sørge for at dekkene er nå balansert.

6 Roter dekkene. Du kan sette hjulene på plass ved å slå slepe nøtter for hånd, bruk deretter slepe fastnøkkel til å trekke til mutrene.

Hint

  • The Tire & Rim Association sier at det er tre forskjellige rotasjons mønstre for dekk: Det ene er bakover korset, der de to forhjulene gå direkte til baksiden, mens de to tilbake dekkene er slått diagonalt til fronten, slik at fronten venstre dekk blir det bakre venstre dekk, men bak venstre dekk blir høyre foran dekk; den andre mønsteret er X-mønster, der de to foran og bak dekkene er slått diagonalt fra hverandre, slik at fremre venstre dekk blir ryggen rett dekk, og så videre; det tredje mønster er den fremre korset, som er det motsatte av den bakre kryss. I dette tilfellet blir det rett tilbake dekk foran til høyre dekk, men foran riktige dekket blir ryggen venstre dekk. Det finnes en rekke kombinasjoner du kan gjøre med dekk rotasjoner utover hva Tire & Rim Association foreslår; Men disse tre konfigurasjoner tilby den beste kvaliteten på dekkvedlikehold.