Hvor å Fastsette Blower Fan på en 1995 Jeep Grand CherokeeDen blåser og motoren er knyttet til det å arbeide sammen for å sirkulere varmen i kabinen av Grand Cherokee, når de fungerer korrekt; Men over tid, og vanligvis på grunn av tung bruk, vil plasten fan blir sprø og motoren vil slutte å fungere. En av de første tegnene på at disse komponentene er defekte er lav luftsirkulasjon, selv om varmeren ligger på den høyeste innstillingen. Viftemotoren og dens fan montere inne i motorrommet på 1995 Jeep Grand Cherokee. Begge bør skiftes ut i en forsamling om det ene svikter. Du kan gjøre reparasjonen selv hjemme, med noen få verktøy, på bare 45 minutter.

Bruksanvisning

1 Åpne førerdøren og trekk panseret utløserhåndtaket. Hev og støtte panseret, finn deretter lastebil batteri.

2 Løsne og fjern den negative batterikabelen fra sin post med en pipenøkkel. Med kabelen fjernet, helt vikle enden av metall terminal i elektrisk tape. Kabelen legges ned og vekk fra batteriet og fra hvilket som helst annet metall. Den negative innlegg på batteriet er lett identifiseres ved minustegn (-) på batteriet saken.

3 Finn viftemotoren på baksiden av motorrommet. Se på passasjersiden, rett ved siden av radiatoren er overløp flaske, og du bør være i stand til å se det. Toppen av viftemotoren ser ut som en svart boks av metall, med en ledning som kommer ut fra dens side.

4 Trekk ut viftemotoren ledningsnett for hånd. Ikke bruk verktøy til å gjøre dette, som du ved et uhell punktere vindsperre på en av ledningene. Trykk ned på sikkerhetsklemmen på selen plugg, og koble selen fra viftemotoren.

5 Bruk en pipenøkkel til å fjerne de tre festeboltene som fester viftemotor til sin bolig.

6 Trekk viftemotoren utover fra sin monteringsposisjon og sett den til side av arbeidsområdet.

7 Sammenlign gamle viftemotoren med den nye for å sikre at de er like. Spinn fan bur på ny viftemotor sakte, til også å sørge for at den fungerer riktig. Hvis viften buret ikke slår seg eller du hører sliping, er defekt den nye viftemotoren.

8 Installer den nye viftemotoren i motsatt rekkefølge av fjerning prosedyren. Start hver av sine festeboltene for hånd for å sikre at de tråden riktig. Stram alle tre boltene jevnt, til de er for hånd, og stram dem en ekstra kvart omdreining for å sikre dem skikkelig.

9 Koble ledningsnettet tilbake inn til viftemotoren sikkert. Du bør høre sikkerhetsklemmen engasjere seg med en meget svak klikk. Hvis du ikke hører et klikk, forsiktig napp på selen pluggen for å være sikker på at det er riktig tilkoblet.

10 Fjern elektrisk tape fra den negative batterikabelen terminal. Koble kabelen tilbake til sin post på batteriet og stramme skruen for hånd til den sitter. Still inn 3/8-tommers stasjon momentnøkkel til 12 fot-pounds og fest helt kabelen på plass.

11 Slå panseret og starte Grand Cherokee. Sjekk viftemotoren drift på alle sine opplags innstillinger.

Hint

  • Hvis du trenger for å lage ekstra plass til å utføre denne reparasjonen, fjerne kjøleflyt flasken midlertidig. Pass på at du ikke søler kjølevæske på bakken. Hvis du søler kjølevæske i noe beløp, raskt suge den opp med en butikk fille eller tørkepapir. Små dyr er tiltrukket av lukten av kjølevæske og de vil sikkert innta det, som kan være dødelig.