Hvilke batterier er bedre for opplading: NiMH eller NiCD?

Hvilke batterier er bedre for opplading: NiMH eller NiCD?


Nikkel kadmium, NiCD og Nikkelmetallhydrid, NiMH-batterier er to typer oppladbare batterier som vanligvis selges i dag. Mens de er begge oppladbare, er de svært forskjellige i hvordan de bør lades og utlades av sin makt. Vanligvis NiCd-batterier er bedre for å drive enheter som krever en lav mengde strøm i lang tid - som radioer, mens NiMH-batterier er bedre egnet for enheter som krever rask bursts av strøm i kortere perioder, for eksempel trådløse øvelser. Når det gjelder å lade disse batteriene, bør lader typen og bruk frekvens tas i betraktning.

Nødvendig tid

NiCd-batterier bør slow-ladet i 16-24 timer før første gangs bruk. Lading en ny NiCd-batteri sakte sikrer at alle battericellene kommer opp til en lik ladenivå. NiMH batterier trenger ikke så lang tid å lade som NiCd-batterier og er mer følsomme for skader forårsaket av overlading. Av denne grunn, må det utvises ekstra forsiktighet når du lader NiMH-batterier.

Charger Type

NiCd-batterier kan lades ved ladere som registrerer en full ladning i batteriet ved temperatur eller spenning signatur. Mer avanserte ladere bruker en spennings signatur metode som kalles negativ delta V - NDV, for å avgjøre når et NiCd-batteriet er fulladet og er mer presis enn temperaturbaserte ladere. Uansett hvilken type lader du velger, ikke la et NiCd-batteri i laderen i mer enn to eller tre dager for å hindre skade på batteriet mot overlading. NiMH-batterier ikke absorbere overlading godt og så en NDV lader designet spesielt for NiMH-batterier som er best for dem.

Syklus telling

New NiCd-batterier ikke prestere på topp nivå før etter noen sykluser for bruk, noe som medførte at de bør gi mer kraft for en lengre periode fra sykluser 100 til 300. Etter 300-syklus, ytelsen på batteriet begynner å avta . En NiMH batteri er utformet for å gi ca 350 til 400 sykluser, hvoretter et nytt batteri bør kjøpes.

Samlet ytelse

Velg batteri som passer best den type program du har tenkt å bruke batteriet for. Generelt NiCd-batterier er bedre fordi de er lettere å lade, er mindre følsomme for charge og har en tendens til å gi flere sykluser enn NiMH-batterier. NiCd ladere også en tendens til å være litt mindre kostnadskrevende enn NiMH-batterier.