Hva kjennetegner en god Spotting Scope?

Spotting scopes er gode å ha for naturen titting, blinkskyting eller jakt. Spotting scopes er i utgangspunktet nedskalert teleskoper designet for å se objekter på bakken. Når du velger en fange omfang, bør du huske på at det er visse funksjoner som kan gjøre noen scopes bedre enn andre - eller, for den saks skyld, mer passende for din bruk.

omfang Forstørrelse

Langtransport forstørrelse er en ønskelig egenskap for aktiviteter som blinkskyting der mellomdistanse forstørrelse kan låne seg bedre for naturen. De to første tallene i et teleskop beskrivelse referere sin forstørrelse. En omfang beskrives som 20 - 60 x 80mm kan forstørre et objekt 20 til 60 ganger større for at du ville se det uten hjelp.

Omfang Synsfelt

Synsfeltet (FOV) av en fange omfang måler det synlige området har sett gjennom omfang (noen avstand på 1000 meter). Hvis det er viktig for deg å vise et stort område, vil du ønsker et omfang med et bredt FOV. Imidlertid, hvis langtrekkende forstørrelse på et smalt bilde er mer viktig, da den FOV ikke trenger å være så bred. Som regel scopes FOV reduseres når forstørrelsen øker.

Omfang Objektiv Linse

Å ha et omfang med et bredt objektivet er spesielt viktig for langtrekkende visning. Objektivlinsen er plassert på forsiden av den fange omfang og bringer i lys. Det tredje nummeret i scopes beskrivelse refererer til objektiv. For eksempel kan et omfang som er beskrevet som 20 - 60 x 80 mm har en objektivlinse 80 mm i diameter. Jo mer lys bringes inn i virkeområdet, jo bedre er kvaliteten på bildet.

Scope Lens Coating

Fange omfang objektiver er vanligvis belagt med magnesium fluor for å redusere forvrengning forårsaket ved å reflektere lys. Belegget hjelper produsere et skarpere bilde, som i sin tur reduserer belastning på øynene. Generelt sett, jo bedre belegget på scopes linser, jo bedre bilde omfanget produserer. Det finnes fire forskjellige nivåer av glassbelegg: bestrøket (et enkelt lag av belegg på i det minste en linse), fullt belagt (et enkelt lag på alle glassflater som er utsatt for luft), multi-belagt (flere strøk på i det minste ett linseoverflate og minst ett strøk på de resterende overflater) og fullt multi-belagte (flere strøk på hver linseoverflate).

Omfang Eye Relief

Hvis du bruker briller, så vil du kanskje vurdere en fange omfang med utvidet øye lettelse. Eye avlaste er avstanden mellom øyet og linsen som gir deg et komplett bilde. Utvidet øyeavstand reduserer også mengden av belastning på øynene.