Hva er spore Lines?

Hva er spore Lines?


Spore linjer kan være en distraksjon når du ser på TV på en av de eldre CRT-TVer, som linjene konsekvent obskure delen av bildet. Flere ting, alle vanligvis krever profesjonell reparasjon eller justering, kan føre til denne typen visningsfeil. Dette problemet er ikke sett i HDTV, som HD-skjermer bruker annen teknologi for å produsere bilder på skjermen.

Bakgrunn

Spore linjene er tynne horisontale tråder av farge som beveger seg vertikalt over TVen. De vanligvis strekker seg over hele bildet og er på en liten vinkel, med flere linjer synlige på skjermen fra bunnen til toppen. Spore linjer er mest sett i svart og hvitt, men kan også ses i andre farger, avhengig av opprinnelsen til TV problem. De synlige linjer sett på skjermen er laget av TV-elektronstråle som det skinner over skjermen for å lage bilder. Denne type TV problemet er bare forbundet med eldre modell, standard-definition CRT-TVer bruker katodestrålerør.

Blind Circuit

En blanking krets er en komponent i CRT-TVer som er eneste formål er å slette tråder av lys som kommer fra TV-elektronstråle slik at de ikke er synlige på skjermen. Dette oppnås ved å sende pulser med jevne mellomrom for å blokkere strålen. Hvis blanking kretsen svikter, blir spore linjene sett konsekvent gjennom skjermen. En profesjonell tekniker skal erstatte kretsen hvis det er feil.

Spenning

Problemer med spenningsinnstillingene eller strømforsyningen er vanlige årsaker til spore linjer. TV-skjermen har sin egen strøminnstillinger, kjent som sin "G2" innstillinger, som kontrollerer master lysstyrke på skjermen. Hvis spenningen er satt for høyt, så spore linjer kan vises på skjermen. Disse innstillingene kan kun endres ved å ta fra hverandre på TV. Noen generell strømforsynings problemet kan forårsake spore linjer. En lav spenning som ikke lar TV-blanking kretsen du skal blokkere elektronstråler eller høy spenning forstyrrelser fører til samme retrace effekt.

andre årsaker

Fargede spore linjer kan vises hvis bare ett av lysstyrke er ikke på et ideelt nivå. Alle CRT-TVer har røde, blå og grønne fargeinnstillinger som kan manipuleres ved å åpne den interne driften av skjermen. CRT seg selv kan føre spore linjer hvis det er defekt. Hvis manipulere G2 innstillingene kan ikke fjerne linjer av en bestemt farge, enn CRT kan være dårlig. Gjør bare små justeringer om gangen til TVen, hvis du forsøker å reparere den selv, som å endre eventuelle spenningsinnstillinger for raskt kan føre til permanent skade. Kontakt en profesjonell hvis du ikke har erfaring med TV-elektronikk.