Hva er meningen med GPS?

Hva er meningen med GPS?


"GPS" står for Global Positioning System. Drevet av et nettverk av 24 bane satellitter godkjent av US Department of Defense, gir GPS-nettverket en 24-timers navigasjon systemet under alle værforhold. Den amerikanske regjeringen gitt ut den opprinnelige militær bruk av GPS til den offentlige sfæren på 1980-tallet. Ved hjelp av en bærbar GPS-enhet, kan du beregne din nøyaktige geofysiske plassering uansett hvor du måtte være på planeten.

Satellite System

Bane på ca 12 000 miles over jorden, nettverket av to dusin GPS-satellitter, også kjent som NAVSTAR, gjør to omløp rundt jorden hver 24. time, reiser på ca 7000 miles per time. Drevet av solen, GPS-satellitter stole på interne reservebatterier under en solformørkelse. For å opprettholde en nøyaktig bane rundt jorda, er hver GPS-satellitt også drevet av små styreraketter. GPS-satellittene har en levetid på ca 10 år hver.

GPS Fungerende

En GPS-mottaker på jorden mottar og behandler signaler fra flere GPS-satellitter til å beregne en brukers presis plassering. Selv om GPS-mottakere er ekstremt nøyaktige, er deres funksjon påvirkes av atmosfæriske og fysiske forhold. For eksempel, bremser jordens atmosfære ned signaloverføring til en GPS-mottaker. Høye bygninger og store steinflater avlede GPS-signaler, forsinke signalmottak. GPS-mottakere fungerer ikke under vann, underjordiske eller innendørs fordi GPS-signaler ikke kan trenge disse forholdene.

GPS-programmer

GPS-teknologien er mye brukt i biler for å veilede sjåførene til sine destinasjoner. Noen moderne digitale kameraer bruker GPS for å fange opp og legge kameraet holder beliggenhet i hans bilder. Inspektører bruke GPS for å nøyaktig lokal tomter og etablere grenselinjer, kart gater og spore geografiske og geologiske endringer på jorden. Piloter bruke GPS for å navigere i luften mens fiskere og sjøfolk bruke den til å navigere i havet.

GPS Produsenter

Garmin International er en populær og pålitelig produsent av GPS maskinvare- og programvareløsninger. CompuTracker Corp. bruker GPS-teknologi i sine kjøretøy i sanntid sporing av produkter for å overvåke lastebiler og trailer enheter. Galleon Systems gjør GPS-baserte tidssynkronisering produkter for å synkronisere tiden på tvers av små og store kommersielle nettverk. Foruten å være kjent for å bygge kommersielle og militære fly, er Boeing verdens ledende produsent av GPS-satellitter.