Hva er en torsjonsfjæring i en 1998 Ford Ranger?

Fords Ranger mini-lastebil gjennomgikk en større redesign i 1998, det siste den har mottatt fra og med 2012. Dette redesign var ikke så mye for Rangers fordel som det var for sin SUV søsterskipet Explorer. Borte var den gamle Ranger / Explorer C-kanal ramme og twin I-bjelke suspensjon, erstattet med en sterkere "eske" ramme og en mer konvensjonell dobbel-wishbone suspensjon. Men det skiftet nødvendig noen andre, mer mindre endringer; Spesielt, ved bruk av torsjonsfjærer i stedet for de gamle spoler.

Torsjonsfjærteknikk utestengelse

Den enkleste måten å tenke på en vridnings bar suspensjon er å forestille seg å erstatte den nedre kontroll arm gjennom-bolt med en spenstig bar som stikker ut ca 2 fot forbi baksiden av kontrollarmen. Slutten på denne linjen festes til chassis; når styrearmen beveger seg opp og ned, til torsjonsfjæren vridning for å absorbere sjokket. Dette er ganske forskjellig fra en bladfjær oppsett - hvor våren svinger, ikke vendinger, for å absorbere støt - og en coilspring setup, der våren svinger og vendinger.

Progressive Spring Rate

Bladfjærer og coilsprings er vanligvis progressiv av design, noe som betyr at de kan være konstruert for å gi en lavere eller "mykere" spring rate i de første par inches av kompresjon og en hardere fjærings på andre punkter. En progressiv fjær gjør at suspensjonen til å bevege seg lett og absorberer ujevnheter i veien, men likevel tilstrekkelig kontrollere kroppen roll når våren når sitt "hard" punkt. Torsjon barer som de som brukes på Ranger er lineære-progressive fjærer, noe som betyr at de er like vanskelig for den første tomme av bevegelse som sist.

Torsion Bar Fordeler og ulemper

Torsjon bar manglende progressiveness er dens store feil, og det er en ganske alvorlig. Lineære fjærer til stede noe av en gåte for ingeniører, som må bestemme mellom å tilby en myk fjær sats for kjørekomfort og off-road ytelse eller en hardere fjærings for håndtering. Du kan gjette hvilken side Ford kom ned på med 4WD Ranger. Men torsjon barer også brette opp under chassiset stedet for å ta opp plass mellom kontrollgruppene: akkurat det du trenger med en 4WD oppsett og dobbel-wishbone suspensjon. Og det er justeringsmuligheter aspektet - torsjonsstaven viktigste trumfkort.

Justere Bars

I motsetning coilsprings og blader, justere kjørehøyde med torsjon barer er en enkel sak å snu en bolt. Torsjon bar glir inn en justering på styrearmen; roterende denne adjuster kan dreie suspensjon oppover eller nedover med 2 til 3 inches, noe som gir Ranger en imponerende 4 til 6 inches av justering overall. Fremgangsmåten er enkel: Jekk opp lastebilen så hjulene dingle, og slå den vertikale justeringsskruen over justerings. Sørg for å få en justering etter denne justeringen, fordi endring av kjørehøyde i en Ranger vil endre hjulinnstilling og spise dekkene live hvis ikke adressert.