Hvordan erstatte tennplugg ledninger

Hvordan erstatte tennplugg ledninger


Endre tennplugg ledninger er ganske enkel og krever vanligvis ingen verktøy. Hver tennpluggkabelen er koblet til en tennplugg, og bringer den elektriske gnist til tennpluggen for å antenne drivstoffet inne i motorens sylindre. En skadet tennpluggkabelen kan gjøre bilen din kjøre grov og påvirke gass kjørelengde - her er hvordan å erstatte dem.

Bruksanvisning

1 Hvordan erstatte tennplugg ledninger

Åpne panseret og finne tennplugg ledninger. De kan være svart, blå, rød eller oransje. De fleste er svart. Antallet tennplugg ledninger tilsvarer oftest til det antall sylindere motoren har.

2 Hvordan erstatte tennplugg ledninger


Åpne boksen av nye tennplugg ledninger. Dersom de nye ledningene ikke er merket ( "1", "2" og så videre), legge dem ut i rekkefølgen av lengde.

3 Hvordan erstatte tennplugg ledninger


Begynn i den ene enden av motoren og ta bare den første tennpluggkabelen: Trekk på boot (på slutten) av pluggkabelen til den spretter av.

4 Hvordan erstatte tennplugg ledninger


Følg ledningen til den andre enden, der det er plugget inn i fordelerlokket. Fjerne ledningen fra distributøren hetten ved å trekke i enden av ledningen.

5 Kontroller tennpluggen. En god tennpluggen vil bli lett belagt med gråbrun innskudd. Hvis tunge innskudd er til stede, hvis tennpluggen er svart, eller hvis elektroden eller kjerne nesen er skadet, skift tennpluggen (se "Skift tennplugger" under Relaterte eHows).

6 Hvordan erstatte tennplugg ledninger

Merk at de fleste biler har små biter av plast med spalter som holder ledningene på plass slik at de ikke gnisser mot hverandre eller hvile på noen del av motoren. Sørg for å sette plugg ledninger tilbake til sine plasser for å sikre lengre levetid.

7 Skift ut med en ny tennplugg ledning av samme lengde eller antall. Pluggen ledningen vil gjøre en rolig "pop" når den klikker på tennpluggen.

8 Fortsett med neste tennpluggen, alltid ta en av gangen og erstatte med en ny ledning til du har byttet ut alle ledninger.

Hint

  • Fjern og bytt tennplugg ledninger en av gangen.
  • Selv om du bytter tennplugg ledninger bør være en del av en 30 000-mile tune-up, er det mange butikker ikke inkludere dette fordi kostnadene for tennplugg ledninger bringer opp kostnadene for tune-up.
  • Noen biler har tennplugg ledninger som er permanent festet til distributør cap. I dette tilfellet må man kjøpe og erstatte både hetten og ledningene samtidig.
  • Hvis ledningene er ikke gammel, og bare en må skiftes (kanskje det har gnidd mot noe og er slitt), kan du bare kjøpe en ledning - du trenger ikke å kjøpe et helt sett.
  • Billige tennplugg ledninger er ikke verdt pengene du sparer. Bruk en høy kvalitet merkevare.
  • Ikke ta alle tennplugg ledninger av på en gang, selv om de er nummerert. Fjern og bytt tennplugg ledninger en av gangen. De må gå tilbake på distributør cap i nøyaktig samme rekkefølge som de kom av, eller vil du har endret "avfyring orden" og bilen kan kjøres dårlig eller ikke i det hele tatt. Du kan føre til kostbare skader ved å bytte rekkefølgen på plugg ledninger.