Historien om Honda 50cc

Historien om Honda 50cc


Kort tid etter slutten av andre verdenskrig, ble Soichiro Honda interessert i små bensindrevne motorer. Mens besøke en venn, kom Honda på en generator motor for en radio. Det slo ham å feste motoren til en sykkel, Japan primære transportmiddel etter krigen. Den lille 50 cc motor ble grunnlaget for Honda Motor Company, forutbestemt til å bli verdens største produsent av motorsykler og motorsykler.

Soichiro Honda

I 1945, Japan trengte en billig, kompakt, praktisk transportmiddel. Soichiro Honda kjempet for å møte etterspørselen ved å feste 500 krigs overskudd to-takts bensinmotorer til sykler. Av 1946, Honda hadde en fabrikk i Hamamatsu bygningskomplette motorsykler. Syklene kjørte på terpentin, som gass var en mangelvare. Syklene solgte godt og hæren overskudd motor forsyning gikk snart ut, så Honda begynte å produsere sine egne 50 cc motorer.

A-Type Honda

Soichiro Honda bygget en modifisert to-takts 50 cc motor basert på design av en liten motor som brukes av den keiserlige hæren til kraftprodusenter. Honda bygget 50 cc som hjelpe sykkel motor og kjøre små personlige transport motor-sykler. Honda Tekniska Forskningsinstitut perfeksjonert motoren under president Soichiro Honda veiledning. 1947 A-Type Honda motorsykkel med en 1/2-hestekrefter 50 cc motor ble kjent som "Chimney", som motoren røkt for mye fra sin terpentin drivstoff.

Honda Cub

Honda motor-sykler solgt veldig bra og Soichiro grunnla Honda Motor Company i 1948 for å holde tritt med den økende etterspørselen. I 1952 Honda introduserte F-Type Cub, utstyrt med en 50 ccm motor generere 1/2 hestekrefter. Et år senere, Honda var å bygge 6.500 Cubs en måned, som produserer 70 prosent av Japans motoriserte tohjulinger markedet. Den 50 cc motor ble solgt som et vedlegg for push-sykler, eller som motor for de røde og hvite Cub, kalt Auto Bai av sine japanske ryttere.

Honda Super Cub

I 1958 Honda introdusert til Japan C-100 Super Cub. Drevet av en fire-sroke 50 cc toppventil motor, motorsykkel gikk på å bli verdens mest solgte modell. Honda øket kraft og effektiviteten av 50 ccm motor ved å øke opm. Jo høyere turtall Honda firetakts hell konkurrert i et marked dominert av to-taktsmotorer. Ved 1967 ble 4,5 hestekrefter støtstang 50 cc utviklet seg til en 4,9-hestekrefter single-overhead-cam 50 cc motor.