Historie av Rack & Pinion Power Steering

Historie av Rack & Pinion Power Steering


Rack og pinion servostyring er standard på nesten hver bil som produseres i verden i dag. Som et konsept, men tannstang er egentlig like gammel som selve hjulet.

Tidligste Rack og Pinion

Tannstang og drev virker ved å ha et hjul eller tannhjul rulle over en lineær overflate for å skape en mekanisk fordel. Tidlige versjoner av tannstang som styringsmekanisme kan ses lenge før oppfinnelsen av bilen som de dukket opp på de høye hjultrehjulssykler på slutten av det 19. århundre.

Rack og Pinion i biler

I biler, stativ og pinion styring fungerer ved å ha en tannstang cog mesh med en tann lineær rack. Rattet blir drevet, som deretter flyttes stativet fra side til side, å påvirke styring. Behovet for et system som var mindre arbeidskrevende under vekten av et kjøretøy var nødvendig.

Strømstangstyring

Servostyring ble først opprettet i 1926 for Pierce Arrow Cadillac. Den kostbarheter i gjennomføringen, men hindret den fra å bli utbredt. Det var ikke før 1951 at Chrysler Corporation introduserte den første kommersielt levedyktig servostyringen. Chrysler kalt systemet "Hydraguide."

Moderne servotannstangstyring benytter en hydraulisk pumpe som drives av et belte rundt motoren for å skape kraft som hjelper til med rotasjonen av drevet.

Rack og Pinion Variable Ratio Steering Gear

I 1974 Arthur E. Clark innlevert en patent for en tannstang variabel ratio styremaskin som inkluderte en buet tann struktur som endret banen og vinkel som drev integrert med stativet. Denne oppfinnelsen utnyttes til fordel for servostyring for å forbedre håndtering, noe som åpner for større respons med enda mindre anstrengelse.