HD-TV 120Hz Vs. 480Hz

De 120 Hz og 480 Hz frekvensene representerer oppdateringsfrekvens for HD-TV: mer spesifikt, flytende krystall-modeller skjerm. Oppdateringsfrekvensen - noe som er spesielt viktig for LCD-TV - er definert som den hastigheten som HD TV kan vise en ramme av bilder etter hverandre. 480 Hz er raskere enn 120 Hz rate. Imidlertid er 120 Hz anses som akseptabel for LCD-TV, mens 480 Hz kan gå over bord.

Bakgrunn

Oppdateringsfrekvenser ble svært viktig med utbruddet av HD TV-er, spesielt LCD TV-er, så kalt fordi de bruker lette krystaller for å produsere bilder på sine flatskjerm-elektroniske skjermer. Den første LCD-TV-en tendens til å lide av bevegelsesuskarphet - stripene igjen av bilder med raske bevegelser på skjermen. Dette skjer når den innstilte oppdateringsfrekvensen ikke er i stand til å holde tritt med bevegelse. Av 2007, ble 60 Hz standard oppdateringsfrekvens for mange HD-TV - rettet mot samtidig å bli kvitt bevegelsesuskarphet og glatter ut de viste bildene.

Hastighet

Innen 2009, ble enkelte HD TV-produsentene begynner å bruke en 120 Hz oppdateringsfrekvens. Målt i hertz, står tallet for antall ganger på TV kan bytte fra ett bilde til det neste i et sekund. Dermed en HD-TV med 120 Hz oppdateringsfrekvens kan "oppdatere", eller endring, sine bilder 120 ganger per sekund. Innen 2011, men noen TV begynte å bruke 480 Hz, noe som betyr at de kan oppdatere rammer på fire ganger effektiviteten av de med 120 Hz.

Teknologi

Noen HD TV-produsenter begynte å kombinere oppdateringsfrekvensen med videobehandlingsteknologi for å spille filmer eller filmlignende innhold og gi teknologien et merkenavn. For eksempel kaller Sony denne Motion og bruker det for sin Bravia linje med LCD-TV. Motion ble introdusert med en 120 Hz oppdateringsfrekvens. Men på tidspunktet for offentliggjøring, BRAVIA TV-er bruker Motionflow XR 480, oppkalt etter den 480 Hz oppdateringsfrekvens. Kombinasjonen er ment å redusere eller eliminere hakking, som er den vibrerende effekt tv skjermen opplevelser under videobehandling, eller konvertering av film til video.

Overkill kill~~POS=HEADCOMP

Problemet med høyere oppdateringsfrekvens - mer for 480 Hz enn 120 Hz - er at de kan lage skjermer som er så glatt at de skaper en kunstig, unaturlig visuell følelse i bildene. Dette er fordi det går utover effektiviteten standarder for kildematerialet; for eksempel, er filmer vanligvis produsert på rundt 24 bilder per sekund, og kan gå så fort som 60 fps. Også noen produsenter som Vizio feste med 60 Hz, som er tilstrekkelig til takie vare på bevegelsesuskarphet. Eksperter som CNET David Carnoy anbefale TVer med priser som 120 Hz og 480 Hz for å redusere flimring (en subtil stamming effekt som oppstår mest merkbart i løpet av panner og andre kamerabevegelser med 24-ramme kilder, for eksempel de fleste filmer og mange nettverks TV-programmer ). mer enn motion blur; ellers er det en innebygd mulighet for å deaktivere dem.