Forskjeller mellom plasma, LCD og DLP HDTV

Forskjeller mellom plasma, LCD og DLP HDTV


I 2005, flatskjerm-TVer tok over som den viktigste typen TV som selges i butikkene. I utgangspunktet er disse TV kom med enten LCD eller plasma-skjermer. I løpet av denne tiden, mange av TVer som selges i butikkene ble også kompatibel med HD-sendinger. Innen 2010 disse TV samt DLP-TV er tilgjengelig i en rekke størrelser. Før du kjøper en av disse TV, er det viktig å forstå forskjellene mellom plasma, LCD og DLP-TV.

plasma HDTVer

Overraskende, høyteknologiske plasma-TV i dag er bemerkelsesverdig lik de katodestrålerør TV-er fra tidligere generasjoner. Skjermen inneholder ørsmå biter av plasma som slår forskjellige piksler i TV, snu piksel en gitt farge. Siden plasma-TV ikke bruker tilbake lys, de vanligvis har en bredere og mer levende utvalg av farger enn LCD eller DLP-TV. Mens de første plasma-TVer utviklet hadde et dokumentert problem med "ghosting", eller bilder dvelende på skjermen, har den teknologiske utviklingen eliminert dette problemet. Plasma-TV starter på et større format enn andre flat-TVer og bare marginalt øke i pris som størrelsen på TV øker, noe som gjør dem ideelle for forbrukere på jakt etter en stor flatskjerm.

LCD HD-TV

LCD eller liquid crystal display, TV inneholde en tynn væske som endrer den kjemiske tilstand av pikslene til stede og dermed endrer sin farge og utseende. Denne teknologien ble opprinnelig opprettet for mindre elektroniske skjermer som digitale klokker og dataskjermer, men ble vedtatt for TV-apparater i de tidlige 2000-tallet. LCD HD-TV kommer i en rekke størrelser, inkludert de mindre størrelsene ikke tilbys med plasmateknologi. Disse TV-er kan være rimeligere enn plasma-TVer i mindre størrelser, men som størrelsen på LCD øker over 48 inches, så gjør prisen. I tillegg LCD-TV er ikke ideelt for mørke rom, for eksempel et kinorom, som de reflekterer mye lys fra omgivelsene.

DLP HDTVer

DLP eller digital lys behandling, er i likhet med de TV-apparater på markedet i 1970 og 1980 ved å vise bildet på skjermen med en bakprojeksjon lys. På grunn av byggingen av bakprojeksjon, DLP TVer har en tendens til å være tykkere enn en vanlig flatskjerm - ca 10 til 16 inches. Digital Light Processing HDTVer er også en av de billigste TV tilgjengelig, som i 2010, slik at du kan kjøpe store TVer med en høy oppløsning verdi for mindre enn $ 2000. Teknologien brukes i DLP-TV gjør at disse TV-er å produsere et bilde med mer levende svarte og hvite fargetoner, og dermed øke kontrasten i bildet.