Hvordan erstatte en Starter på en Jeep Cherokee

Hvordan erstatte en Starter på en Jeep Cherokee


Starteren er en elektrisk motor som bruker strøm til å spinne, og dermed starte, motoren. Defekte startmotorer kan fikses. Men reproduserte startmotorer er lett tilgjengelige, og de fleste gjør-det-selv-mekanikk velge å bare erstatte, snarere enn å reparere en defekt startmotor. Startmotor erstatning er blant de enklere jobber for amatører og krever ingen spesielle verktøy eller ferdigheter utover den grunnleggende mekaniker verktøysett og utstyr til trygt heve og støtte kjøretøyet.

Bruksanvisning

fjerning

1 Løsne den negative batterikabelklemmen og koble kabelen.

2 Sett på parkeringsbremsen. Løft fronten av bilen med en jekk, og deretter feste den på bukker.

3 Koble ledningene kontakten (e) på startmotoren.

4 Fjerne startfestebolter og senk starter fra kjøretøyet.

Installasjon

5 Plasser erstatning starteren og installere festeboltene. Stram boltene forsvarlig.

6 Koble ledningene til startmotoren.

7 Koble den negative batterikabelen og starte bilen.

8 Lytt for overdreven støy under startmotoren engasjement. Støy kan inkludere skraping, angiveri eller klynking lyder. Hvis det oppstår støy, går du videre til neste trinn. Ellers støtter bilen med en jekk, fjerne bukker og senke bilen til bakken.

9 Fjern startmotoren hvis overdreven støy oppstår når du starter bilen. Legg metall shims (følger med utskifting starter) for å justere innrettingen av startmotoren og trekk til forrett festeboltene sikkert. Start motoren og lytte etter støy. Re-justere starter justeringen etter behov, inntil tilfredsstillende virksomhet skjer; deretter støtte kjøretøyet med en jekk, fjerne bukker og senke bilen til bakken.

Hint

  • Noen Jeep Cherokee modeller bruker Torx bolter å montere startmotoren. Disse bolter har et stjerneformet, i stedet for sekskantet, hode og krever bruk av en Torx-uttak for fjerning og installering.
  • Arbeid aldri under en bil bare støttet av en jack. støtter alltid bilen på bukker.