Forskjellen i 3G og 4G

Forskjellen i 3G og 4G


3G-teknologi brukes av mobiltelefon leverandører til gir tilgang til rask surfing, direktemeldinger og programnedlastinger. Per mars 2011, er en nyere trådløs innovasjon kalt 4G blir implementert av mange tjenesteleverandører. Den forbedrede teknologi oppgraderinger datahastighet tilgang, styrke evnen til mobile applikasjoner for å fullføre oppgaver som video streaming, nedlasting av musikk og gi navigasjons retninger. Det er positive og negative virkninger forbundet med å ta i bruk 4G-teknologi tidlig.

Data Speed-tilkobling

På sitt mest pålitelig tilkobling, kan en telefon utstyrt med 3G-teknologi teoretisk nå hastigheter på opptil 3 Mbps. En gjennomsnittlig bruker kan forvente å faktisk oppnå hastigheter nærmere 1 Mbps eller lavere. Disse hastighetene er sammenlignbare med vanlige hjem DSL Internett-tilkoblinger. Telefoner som er kompatible med 4G-teknologi vil muligens nå datahastigheter i 100 Mbps til 1 Gbps rekkevidde. Avhengig av plassering din innen mobiloperatøren din 4G dekningsområde, vil datahastigheter være mellom 10 og 100 ganger raskere enn 3G-nettverk.

Implementering og dekning

Fordi 4G er en ny trådløs teknologi, har det ennå å oppnå utbredt dekning fra noen av de store tjenesteleverandørene (per mars 2011). De fleste tjenesteleverandører har dekningskart som viser hvor 4G-teknologien er støttet. Telefoner som bruker 4G-teknologien som sin primære tilknytning vil komme tilbake til 3G-teknologi når utenfor nettverket. Disse 4G-kompatible telefoner, men vil være klar når tjenesteleverandører tilbyr 4G til flertallet av USA.

Typer telefoner

For å få tilgang til 4G-dekning, må telefonene installeres med den nyere trådløs teknologi. Eldre 3G-telefoner har ikke tilgang til 4G datatilkoblinger. De fleste trådløse tjenesteleverandører som AT & T, T-Mobile, Sprint og Verizon har begynt å tilby 4G-kompatible telefoner. Disse telefonen tilbyr flere funksjoner som videosamtaler, HD-video streaming og bredbånd Internett-tilgang for datamaskiner. Mobile nettlesere på 4G-kompatible telefoner inkluderer funksjoner som vanligvis finnes på stasjonære nettlesere som fanebasert surfing, Adobe Flash kompatibilitet og avansert HTML e-poststøtte.

høyere gebyrer

Naturligvis, på grunn av økt dataoverføringshastigheter og egenskapene til utstyr ved hjelp av en trådløs 4G-tilkobling, vil det kreve en annen, mer kostbare service plan enn en trådløs 3G-tilkobling. Denne endringen kan gjennomføres ved å legge en premie avgift på en eksisterende plan, eller ved å lage nye planer helt. Andre tjenester ved hjelp av 4G-teknologi som tethering (som blir en telefon til et Wi-Fi-hotspot for en datamaskin) kan også kreve en ekstra avgift for å bruke.