Forholdet mellom en Widescreen TV

Forholdet mellom en Widescreen TV


Med utviklingen av oppdatert videoutstyr og HD evner, bringer en widescreen TV ut det beste bildet i de fleste filmer. Widescreen innstillinger lar sidene av filmer, TV-programmer og videoer som er tatt opp i widescreen-format for å bli sett i sin helhet. Forstå utformingen av en widescreen-TV-er ikke vanskelig, men når du kjøper en TV eller forsøker å få den beste seeropplevelsen, bør forholdet til widescreen-TV tas i betraktning.

Standard Vs. widescreen

Standard størrelse TVer er ikke laget for å vise hele bildet, vanligvis kutte av sidene av filmen. Hvis en widescreen formatert film på en vanlig TV, må det zoomes ut til å omfatte sidene, noe som gjør bildet svært liten og skape sorte stolper på toppen og bunnen av filmen. En widescreen-TV er utformet for å passe de brede vinkler på de fleste widescreen filmer. Mens filmer er filmet i forskjellige forhold, kan de fleste widescreen-TVer justere til komfortabelt passe enhver widescreen film.

Forstå prosenter

Forholdet mellom en widescreen-TV er beregnet basert på bredden og lengden av skjermen. Dimensjonene er ikke målt i bestemte enheter, for eksempel centimeter, inches eller føtter. For eksempel hvis bredden av et bredskjerm-TV er delt i fire like deler, eller enheter, og lengden av skjermen er delt inn i tre seksjoner av samme størrelse enhet, er forholdet for det TV 4: 3. Også en 16: 9-widescreen TV forstått å være 16 enheter bred og 9 enheter høy.

beregne prosenter

Forholdet for noen widescreen-TV kan brytes ned ved å dele de to målingene. For eksempel 4/3 = 1,33. Med enkel matematikk, kan det bestemmes at en 4: 3 widescreen og en 1.33: 1 er det samme størrelse tv, blir forholdene bare vises forskjellig. Dette kan brukes til forskjellige størrelser widescreen-TV ved å måle bredden og lengden på skjermen med samme størrelse enhet. En 16: 9-forhold er delt til lik 1,78 etter at den er rundet opp. Dermed vil en 16: 9 er det samme som et 1.78: 1 widescreen TV.

Media

Når du ser på en film på en widescreen-TV, er det nyttig å vite forholdet mellom en widescreen-TV og formatet forholdet mellom film. For eksempel, en film som ble filmet med en 4: vil forholdet 3 passer perfekt på en 4: 3 widescreen-TV. Men en 16: 9 widescreen-TV vil vise 4: 3 film med svarte striper på hver side av skjermen. Disse svarte linjer viser negative mellomrom mellom skjermen og filmen. Dette kan løses ved å zoome inn eller ut, avhengig av forholdene. Men å endre zoom vil resultere i en litt uklar eller utrakt bilde. Det er best å matche opp forholdet mellom en widescreen-TV med forholdet formatet på filmen du kjøper.