Fordeler og ulemper med Propan drevne biler

Fordeler og ulemper med Propan drevne biler


Propan kan brukes som en alternativ form for bil drivstoff. Bilmotorer som går på propan drivstoff kan kreve mer av den til å dekke samme avstand som bensin; Men tilhengere av propan drivstoff si at det slipper ut mindre forurensing og er generelt bedre for miljøet. En overgang til propan drivstoff kan være være gunstig eller ugunstig, avhengig av en persons pendler behov.

Effektivitet

Et kjøretøy krever mer propan enn bensin til å reise en gitt avstand. Dette kan betraktes som en ulempe ved å bytte til propan drivstoff; imidlertid, fordi propan brensel i gassform, at motoren faktisk kjører mer effektivt, spesielt i kaldt vær. Dette bidrar til å oppveie noen ekstra propan som forbrukes. Hestekrefter og dreiemoment for kjøretøy som kjører på propan er faktisk sammenlignes med bensin også. Men makt kan være litt svakere, som propan er et mindre tett stoff enn bensin.

Koste

Selv om mer propan er nødvendig for å kjøre en bil i samme avstand som bensin, driftskostnadene er mindre enn konvensjonelt drivstoff. Propan er faktisk ansett som den minst kostbare form for alternativ drivstoff. Den dyreste delen av propan drivstoff kan være konvertering av en konvensjonell bil inn i en propandrevet bil. Konvertering kan koste tusenvis av dollar. Eiere av propan drevne biler generelt vil gjenopprette disse utgiftene gjennom lavere vedlikeholds og drivstoffkostnader forbundet med propan.

Effekt på miljøet

Propan drivstoff systemer er forseglet, noe som betyr mindre drivstoff vil fordampe under bruk eller under tanking. Dessuten produserer propan mindre ozon enn bensin gjør, samtidig som inneholder mindre bly eller svovel - elementer som bidrar til sur nedbør. Ifølge US Environmental Protection Agency, biler som kjører på propan produsere mindre karbonmonoksid enn bensinmotorer og også produsere færre giftstoffer. Dette er alle faktorer som gjør propan mye bedre samlet for miljøet enn konvensjonelt drivstoff.

Sikkerhet

Propan er en giftfri, nonpoisonous drivstoff som har det laveste området av brennbarhet av noe alternativt drivstoff. Dette gjør det mindre brennbart, og dermed mindre farlig enn bensin.

convenience

Tanking en propan-drevet bil er lik tanking et kjøretøy som kjører på bensin. Dette gjør det til en mer effektiv drivstoff å pumpe sammenlignet mot andre alternative drivstoff. Ulempen til propandrevne biler er at de kan kreve hyppigere refuels enn konvensjonelle. Mindre energi i propan betyr det gir kortere kjøring områder. En propan tank er også tung og bruker mye plass.