Feilsøking en Jeep Cherokee Fan

Introduksjon

En Jeep Cherokee anvender en silikonfylte fjæren type vifte clutch for kjøle funksjon av motoren. Denne type motor kjølevifte har vært i tjeneste på de fleste bakhjulsdrevne kjøretøy i lang tid. Det er designet slik at viften bare å virke når temperaturen i motoren krever ekstra kjøling. Dens evne til å slå av og på hjelper drivstofføkonomi og krever mindre hestekrefter å operere.

Hvordan Fan Works

Når bilen startes og motoren er kald, er fan clutch løslatt og er freewheeling. Det gjenstår freewheeling så lenge temperaturen er fortsatt under 210 grader F. Når bilen står stille med motoren i gang og det er ingen luften som går gjennom radiator, vil temperaturen begynner å stige og fan clutch vil sparke i og trekke mer luft gjennom radiatoren, således kjøling av motoren. Så snart temperaturen synker og fan clutch roet seg, vil det løsne, og vil ikke lenger trekke hestekrefter fra motoren. Viften clutch utgivelser også når bilen er under akselerasjon for å tillate mer hestekrefter.

Diagnostisering Fan

For å diagnostisere clutchen fan, løfter panseret på bilen og med motoren av spinne viften litt med hånden. Du sjekker for å se om viften er låst opp der det ikke vil spinne fritt. Viften vil fortsatt kjøle motoren, men vil trekke overdreven makt og redusere drivstofføkonomi. Etter hvert vil en låst opp fan løsner på innsiden og må byttes ut.

Hvis viften spant med litt motstand, start motoren og la den varmes opp. Observer viftehastighet og mengde luft utvist når det er kaldt. Se temperaturen i motoren på måleren. Når temperaturen stiger over det normale mark, bør vifte plukke opp fart og utvise mye mer luft. Hvis viften bladet er å snu så treg at de enkelte bladene kan bli sett på som motoren varmes opp, er fan clutch dårlig og må skiftes.

Hvis knivene er å snu fort, men ingen luft evakueres, se på temperaturen; når den når litt over det normale, bør viften kommer på og en klar luftstrøm økning bør merkes. Hvis du ikke kan føle en luftstrøm øker, er viften dårlig. Hvis det ikke kommer på og temperaturen øker jevnt og trutt, så termostat eller radiator er feil. Føl den øverste radiatorslangen. Det bør være varmt å ta på. Hvis det ikke er det, er termostaten fast og ikke åpne. Hvis det er varmt, er problemet med radiatoren. Bytt termostat eller radiator som angitt, så retest viften.