Blackberry Feilmelding APN Tom liste

Tilgangspunktnavnet sette på en Blackberry-enheten kan tredjepartsprogrammer for å få tilgang til transportørens datanettverket på en Blackberry som bruker Global System for Mobile Communications standard. Hvis APN-innstillingene er tomme, kan Blackberry motta e-post og meldinger som sendes direkte til telefonens fødselsnummer gjennom Blackberry-nettverket, men ikke surfe på nettet eller utføre funksjoner som krever tilgang til Internett.

Hvilke bjørnebær Bruk APN

GSM-mobilnettet standarden ble utviklet før mobiltelefoner brukes datatilkoblinger, slik at telefonens SIM-kort inneholder bare informasjon om sending og mottak av samtaler og tekstmeldinger. Bjørnebær som bruker Kode Division Multiple Access standard bruker ikke en APN, siden datainnstillinger er kontrollert av en datafil og interne innstillinger som du ikke har tilgang til. CDMA bjørnebær ikke selv har muligheten til å sette en APN. Noen bjørnebær bruker både CDMA og GSM-nettverk. For disse enhetene er APN innstillingen til stede, men den styrer bare datatilgang når telefonen er koblet til et GSM-nettverk.

Stille APN

Trykk på Blackberry-tasten for å vise den fullstendige listen over ikoner. Velg "Innstillinger" og velg "Alternativer". På noen bjørnebær, er "Alternativer" -ikonet på hovedlisten. Klikk eller trykk på "TCP / IP" hvis din Blackberry kjører BBOS 4.0 eller tidligere. Hvis Blackberry kjører 4.1 eller senere, er TCP / IP ligger i "Avanserte alternativer" sub-menyen. Skriv inn APN, brukernavn og passord for din mobil operatør. Hvis operatøren ikke bruker brukernavn eller passord, lar disse feltene stå tomme. Trykk på Blackberry-tasten og velg "Lagre".

Testing av APN

Trykk på Blackberry-logoen knappen for å vise den fullstendige listen over ikoner og velg "Manage Connections." Åpne "Alternativer for mobilnett" og velg "BBKey." Åpne "Diagnostic Test» for å kjøre testen. Hvis du ikke ser et "Manage Connections" -ikonet, åpne "Mobile nettverk" og trykk på Blackberry-logoen knappen. Velg "Diagnosetest" og trykk på logoen knappen igjen. Velg "Kjør" for å starte testen.

Innhenting av APN

De fleste mobilnettet operatører har APN innstillinger i support-delen av selskapets hjemmeside. Hvis du ikke finner innstillingene på websiden, kan du kontakte transportørens teknisk support avdeling. For de fleste operatører, ringe "611" på din Blackberry til å snakke med en levende person. Hvis du setter en APN for en annen operatør, må du ringe transportørens gratisnummer eller bruke online chat-funksjonen.