Belysning Teknikker for Sculpture in Photography

Belysning Teknikker for Sculpture in Photography


Som mange belysning i fotografering, belysning skulpturer krever fotografen å følge noen enkle prinsipper. Lys er den viktigste tekniske aspektet ved et fotografi, så vet hvordan du styrer lyset vil gjøre deg i stand til å gjøre gode bilder av skulptur, eller noe annet, for den saks skyld. Hvis du allerede vet hvordan å lyse portretter, vil du finne at mange av prinsippene er de samme.

To-Point Lighting

Når du tenner en skulptur, eller nesten alt annet, bruke to lamper. Dette oppsettet, kalt to-punkts belysning, er bundet til å produsere de beste resultatene med et minimum av komplikasjoner. Det hindrer også harde skygger vanligvis finnes ved bruk av en-punkts belysning oppsett, som er spesielt uønsket ved fotografering av skulptur.

lysposisjon

Posisjonene til lysene er trolig det viktigste elementet av belysning skulptur. På samme måte som portrettfotografering, vil du ønsker hver lys skal plasseres utenfor kameraaksen av en viss grad. For å gjøre dette, tegne en imaginær sirkel som går gjennom kameralinsen. Deretter posisjonere hvert lys på sirkelen ca 30 til 45 grader vekk fra kameralinsen. Dette betyr at hvis to linjer ble trukket fra lyset og kameralinsen til senteret av den imaginære sirkel, vil vinkelen som dannes måler mellom 30 og 45 grader.

myk belysning

I nesten all kunst reproduksjon applikasjoner, spesielt de som involverer tredimensjonale objekter som skulpturer, vil fotografen ansette dempet belysning. Dette oppnås ved hjelp av lys som er diffust på en eller annen måte å myke opp kantene av skyggen, noe som gjør dem mindre bemerkelsesverdig til betrakteren og derfor mindre forstyrrende. Du kan gjøre dette med paraplyer, softboxes, med en hjemmelaget diffuser eller ved å sprette lyset av taket eller veggen, men målet er alltid det samme: å myke opp kantene av lyset og skape påtrengende og jevn belysning.

Hard belysning

I noen sjeldne tilfeller kan det være mer hensiktsmessig å bruke hard belysning for dine fotografier av skulpturer. Dette krever bruk av ikke-diffust lys, og er hovedsakelig den motsatte av dempet belysning. De skarpe skygger som produseres ved hjelp av denne teknikken er svært dramatisk, men kan også være veldig distraherende. Dette gjør posisjonering av lys enda viktigere. Du må justere plasseringen av lysene for å unngå å kaste mørke skygger over viktige deler av skulpturen, skjule dem fra visningen. Når du bruker denne teknikken, også dekke selv ved å ta noen bilder med mykt lys.