Banana Plugs Vs. Bare Wire

Banana Plugs Vs. Bare Wire


For å koble høyttalerne til stereoanlegget, kan det hende du har hørt mange meninger om å bruke bare wire eller gå med bananplugger. For profesjonelle sette opp og rive ned midlertidige installasjoner, kommer det ned til pålitelighet og bekvemmelighet. De fleste hjem lyttere ønsker et ryddig utseende og god lydkvalitet. Dine egne prioriteringer vil diktere hvilken tilkobling stil best vil fungere for deg.

convenience

Utformingen av banan plugg opprettholder en solid tilkobling for tusenvis av innsettinger. Den glir inn i kontakten lett og enkelt. For uisolerte ledningen, må du vri trådene i hver leder tett, og sett den inn i kontakten. Du kan finne bananplugger praktisk, spesielt hvis du har mange høyttalere for å sette opp.

Utseende

For mange høyttaleranlegg, forblir tilkoblingen siden av høyttaleren gjemt bort fra deg, så en sammenheng utseende gjør ingen forskjell. Noen oppsett, som de for hjemmekino og surround lyd, har noen høyttalere med synlige tilkoblinger. Mens en pent gjort uisolerte forbindelse har et profesjonelt utseende, har en banan-plugg tilkobling en mer solid utseende. Selv om dette ikke påvirker høyttalernes lydkvalitet, kan din personlige smak gjøre visuell appell en prioritet.

lydkvalitet

De fleste kan ikke si forskjellen mellom en banan-plugg tilkobling og bare wire. I en uformell, men mye omtalte 2004 studie utført av legene. Bob og Dennis Dean, audiofile kunne ikke fortelle forskjellen mellom dyre kabler og frakk-kleshenger wire for en høyttaler tilkobling. Fysikken av elektroner som beveger seg i tråd fortsatt relativt grei til du kommer radiofrekvenser. Så lenge du har en sterk sammenheng mellom forsterkeren, wire og høyttalere, bør du nyte god lydkvalitet.

Varighet

Hvis du har et vanlig hjem stereo oppsett, plasseres du høyttalerne en gang og har ikke flyttet dem. Høyttalerkabelen og tilkoblinger se også lite eller ingen bevegelse. Stresset til ledninger er så lav i disse tilfellene at banan plugg og nakne ledningstilkoblinger vil både siste år. Hvis høyttalerledningene se hyppig omorganisere, men trådene i en bart wire tilkobling vil trøtthet og bryte, hvor en vellaget banan plugg vil holde seg sterk etter gjentatt bruk.

Oksidasjon påvirker også bare wire. I løpet av perioder av år, oksygen og svovel luftbårne binding til ubehandlet kobber, øke dens elektriske motstand. Dette tar lengre tid på det punktet der ledningen møter kontakten imidlertid slik at selv høyttalere med skitne utseende ledningen kan fortsatt lyd fine. Bananplugger har en nikkel eller gull og vil se og høres bra ut i mange år.

Koste

En banan plugg legger noen kostnader til kablene, mens bare wire legger ingen. Den ekstra kostnaden avhenger av om pluggen har gull eller andre spesielle materialer, hvis du setter i støpselet på deg selv eller kjøpt kabelen pre-laget. I 2010, kan du kjøpe et par gullbelagt bananplugger for ca $ 10. Pre-laget audiofile høyttalerkablene kjøre alt fra ca $ 40 til godt over $ 1000.