Android Vs. iPhone Usage

Googles Android og Apples iPhone er to av de mest populære smarttelefon plattformer tilgjengelig, med hver appellerer til et stort antall forbrukere på jakt etter en mer sofistikert mobil enhet enn bare å ringe og tekste for et bredt spekter av aktiviteter. De to konkurrerende mobilenhetsplattformer forskjellig når det gjelder demografien for folk som bruker enhetene, sammen med typer applikasjoner de bruker, ifølge flere studier.

Bakgrunn

Apple introduserte iPhone i juni 2007, og det ble raskt en av de mest populære smarttelefoner, takket være sin enkle touch-screen brukergrensesnitt, skjerm med høy oppløsning, video-opptak evner og tilgang til tusenvis av programmer i App Store. I senere versjoner av iPhone inkludert iPhone 3G, iPhone 3GS og iPhone 4. Android mobile operativsystemet ble lansert i november 2007, og bare tre år senere, i slutten av 2010, Android hadde den største markedsandelen av noen smarttelefon plattform for første gang. I likhet med iPhone, Android telefoner støtter en multi-touch grensesnitt. Android telefoner er laget av flere produsenter, blant annet HTC, Motorola, Samsung.

Markedsandel

Per april 2011 om lag 33 prosent av amerikanske smartphone abonnenter eid en telefon som kjørte Android-plattformen, som er den høyeste andelen av alle plattformer, ifølge comScore, et digitalt medieanalytiker fast. IPhone rangert på tredje plass, med 25 prosent av det amerikanske markedet for smarttelefoner. Research in Motions Blackberry rangert på andreplass med 29 prosent markedsandel. Android markedsandel hadde fått 7 prosent av det amerikanske markedet mellom november 2010 og februar 2011, mens iPhone tilnærmet uendret. Informationweek rapportert i en januar 2011 artikkel som mange analytikere forventet Android å kjøre forbi iPhone fordi det er flere produsenter som gjør Android-enheter, mens bare Apple gjør iPhone, og den konkurrerer bare i den høyere enden delen av markedet for smarttelefoner.

demografi

Android-enheter har en tendens til å forskyve flere mannlige enn iPhone. Ifølge en februar 2010 rapport fra AdMob, om lag 73 prosent av Android-brukere var menn, og 27 prosent var kvinner. Til sammenligning 57 prosent av iPhone-brukere var menn og 43 prosent kvinner. Android-brukere er litt yngre enn iPhone-brukere, ifølge en juni 2010 rapport fra Nielsen Company. Femti-fem prosent av Android-brukere var yngre enn 34 år, sammenlignet med 47 prosent av iPhone-brukere. I tillegg iPhone-brukere hadde en tendens til å være mer velstående, ifølge Nielsen. Femti-åtte prosent av iPhone-brukere tjent $ 75,000 eller mer årlig, sammenlignet med 43 prosent av Android-brukere.

Apps

Android og iPhone-brukere også ulik bruk av mobile applikasjoner. Ifølge AdMob studien, iPhone-brukere laster ned et gjennomsnitt på 8,8 apps per måned, med 1,8 av de betalte og 7 gratis. Android-brukere laster ned et gjennomsnitt på 8,7 apps per måned, med 1,1 betalt og 7.6 gratis. Rundt 50 prosent av iPhone-brukere laste ned minst en betalt app per måned, sammenlignet med 21 prosent av Android-brukere.