Anbefalt Gearing for 35-tommers dekk

Anbefalt Gearing for 35-tommers dekk


Kjører høyere dekk på en lastebil endrer den endelige girutveksling, noe som påvirker ytelsen, drivstoffeffektivitet og speedometer målinger fordi motoren ikke lenger opererer på fabrikk beregnet rekkevidde i en gitt gear. Den høyere ettermarkedet dekk, jo større effekt. Dette kan løses ved å bytte ut utstyret satt i differensialer å gjenopprette fabrikk gearing rekkevidde. Bestemme riktig gearing for kjøretøyet kan beregnes ved hjelp av enkle matematiske formler.

Re-gearing Generelt

De fire generelle faktorer for å vurdere når re-giring alle kjøretøy er dekkdimensjon, girutveksling, gear-hastighet på 65 km / h, og motor omdreininger per minutt (rpm). Disse faktorene kan plugges inn i enkle ligninger for å bestemme din nåværende og ønskede slutt utvekslinger. Rådfør deg med brukerhåndboken, eller ta kontakt med produsenten for en bygge ark for lastebil for å få fabrikken endelige utvekslingsforholdet. Merk at på noen lastebiler, re-giring vil ikke riktig speedometer feil.

Re-Gearing Formula

Formelen for å bestemme ønsket girutveksling er å multiplisere rpm ved 65 km / h med det nye dekket diameter, og deretter dele denne summen med 65 mph multiplisert med 336:
Gear Ratio = RPM x Dekk Diameter / MPH x 336

kjøretøy Factors

Ta hensyn til drivverket på lastebil når re-giring. Hvis din lastebil utvikler betydelige mengder av dreiemoment, kan det være lurt å bruke en tallmessig lavere girutveksling for å bedre drivstofføkonomi, mens eieren av en lastebil med lavt strømforbruk kan velge en numerisk høyere girutveksling for å forbedre ytelsen.