8 Veiledning til å ta bilder Panorama Med noen kamera

Når et enkelt bilde bare ikke vil ta et stort skyline eller utendørs vista, mange fotografer slå til panoramabilder. Panoramabilder bestå av flere bilder skjøtes sammen for å vise en komplett vista. Å ta panoramabilder er en komplisert prosess, hvert bilde i serien må være helt i tråd med de andre, både i posisjonering og eksponering.

Panorama Mode

Bruk kameraets panoramamodus hvis den har en. Panoramamodus på digitale kameraer kan automatisere overlapping prosessen, noe som gjør at kantene på hver av de panorama individuelle bilder stille opp.

Leveling

Fotografer å ta bilder for et panorama ikke bare trenger å bekymre deg om kantene av sine bilder lining up; de må også passe på å sørge for at hvert bilde er tatt på samme nivå. Selv bevege kameraet gradvis opp og ned etter hvert bilde kan skape betydelige forstyrrelser i panorama når du putter alle disse bildene sammen.

Bevegelse

Ta panoramabilder så raskt som mulig uten å ofre kvalitet. Dette reduserer sjansen for at dyr eller andre objekter vil bevege seg gjennom rammen. Mens fotografere et objekt i bevegelse kan gjøre for en kraftig bilde, vil det ødelegge konsistensen av panorama.

Forsterke din Panorama

Vurdere å ta bilder over og under horisonten for å forsterke panorama senere når du oppretter den med bildebehandlingsprogram. Dette legger ofte dybde og detaljer til panorama.

overlapp~~POS=TRUNC

Overlappende er et godt trekk, selv om kameraet har en panoramamodus. Betydelig overlapper hvert bilde i et panorama-serien ved å starte omtrent en tredjedel av veien inn i rammen av forrige skutt og knipser neste bilde i kø.

Vidvinkelobjektiver

Et vidvinkelobjektiv kan virke som en god idé for en stor horisontal skudd som et panorama. Men ved å bruke for kraftig vidvinkel kan faktisk forvrenge perspektiv av hele panorama når du setter bildene sammen senere.

Metering

Kameraets panoramamodus kan bidra til å regulere eksponeringen i hver av panoramabildene. endrer også kameraets målemodus til manuell innstilling i tilfelle. Dette vil sikre at eksponeringen er den samme i hvert skudd.

Tenke utenfor boksen

En siste ting å vurdere når du får klar til å skyte din ideelle vista som en serie av panoramabilder er alle alternativene. Det kan være fristende å skyte en vakker uteplass horisontalt, men det kan faktisk se bedre ut hvis den ble slått inn i en vertikal panorama. Tenk alle de kunstneriske mulighetene før du skyter; du kan bli overrasket over resultatene.