Hva er fordelene ved å kjøre en Stick Shift Car?

Hva er fordelene ved å kjøre en Stick Shift Car?


Å vite hvordan man skal kjøre med manuelt gir bilen betyr at du vil være i stand til å kjøre noen bil på veien-som vil være praktisk hvis bilen din er i verksted og bare låne eller leie bil tilgjengelig har en manuell girkasse. Eller hvis du reiser utenlands, utenfor Nord-Amerika, til land hvor stick-shift leiebiler er normen.

billigere

En pinne-shift bilen vanligvis koster mindre å fikse og vedlikeholde enn en bil med automatgir. For eksempel koster det bilkjøpere $ 800 til $ 1000 for å oppgradere fra en stick-shift bilen til en automatisk girkasse, i henhold til Edmunds.com. En manuell-shift 2009 Nissan Versa 1,6 firehjulstrekk, som i gjennomsnitt 29 mpg, lister på $ 9683, mens automatgir versjon av samme år og modell koster $ 10 507, men gjennomsnitt 28 mpg. En Slate Magazine artikkel ( "Er manuelle girkasser bedre for miljøet?") Sier at erfarne stick-shift drivere kan oppnå drivstoffbesparelser på opp til 15 prosent, sammenlignet med førere av automatiske girkasser. Hvis overføring av en stick-shift bilen bryter ned og clutchen må skiftes, vil reparasjonen vanligvis koster $ 1,200- $ 1,500. Likevel erstatte en automatisk girkasse kan koste $ 3.000.

bremser

Å kjøre en girstang bil kan bevare livet av sine bremser hvis du bruker motorbrems (nedgiring å bruke motoren til å bremse ned bilen), og dermed minske bremsene fra slitasje.

mer kontroll

For dyktige sjåfører, og tilbyr en girstang bil bedre kontroll på grunn av raskere skift respons, bedre veigrep på snødekte og glatte forhold, og nedgiring i hellinger og skarpe svinger.

årvåkenhet

Å kjøre en bil med en manuell girkasse vil bidra til å holde deg mer oppmerksomme siden det krever å betale oppmerksomhet til motoren (lytter etter lyder av skiftende for tidlig eller for sent) og hyppig skiftende.