2012 5.3l vortec Specs

Chevy small-block motoren har vært å lage historien nesten siden den dagen det eksisterte, og ikke bare på grunn av sin direkte ytelse. Hva er egentlig gjort small-block stor er at, ja, det er en stor motor design, men det er en stor motor som Chevy brukt i millioner av biler alle opp og ned prisen spekteret. Det er så veldig Everyman status som har gjort den 5,3-liters slik en tilgjengelig favoritt blant entusiaster - og det har bare blitt bedre med årene.

Introduksjon

Det er to måter å spore 5,3-liters herkomst - enten ved fortrengning, eller ved å bore størrelse. Det faktum at det fortrenger 5,3 liter, eller 325,1 cubic inches, ville synes å gjøre det til en etterkommer av den opprinnelige Chevy 327 small-block. Det er noe nøyaktig i forhold til markedet plassering, men ikke i mekaniske vilkår. Den 5,3-liters Vortec motor, som det brukes i dag, er mer direkte nedstammer fra 305 small-block. Den opprinnelige 305 small-blokk anvendt en motorblokk med en 3,73-tommers boring, mens 350 og 327 benyttes en 4-tommers boring. Den moderne 5,7-liters, 350 small-block, som forgjengeren, bruker en 4-tommers bar, mens 5,3-liters bruker en 3,78-tommers bar. Det gjør den 5,3-liters Vortec mer av en "over-lei 305" enn en "de-strøk 350" som den opprinnelige 327 small-block.

grunn~~POS=TRUNC mål

LS small-block er nå inne i sin fjerde generasjon, og den 5,3-liters Vortec er i seg selv flere gjentakelser i sin livssyklus. Starter i 2007, General Motors begynte å bruke den nyeste og mest oppdaterte versjonen av motoren, standard LY5 og flex-fuel LMG. Disse to motor dele alle de samme grunnleggende dimensjoner, og starter med en 3,78-tommers bar og 3,62-tommers hjerneslag. Dette gjør den 5,3-liters en "oversquare" design, mye som de opprinnelige 350 og 327 små blokker. Dette gjør den 5,3-liters et høyere turtall motoren ved utforming enn den gamle 305. Begge bruker jernblokker og aluminium hoder, plast kompositt inntak manifolder, og 9,9-til-1 kompresjonsforhold.

Makt og funksjoner

Motorens effekt varierte noe av søknaden, men den grunnleggende LY5 hadde 315-320 hestekrefter ved 5200 rpm og 335 til 340 fot-pounds av dreiemoment ved 4000 rpm. Den flex-fuel versjonen ble optimalisert for bruk med etanol, med utvidet levetid tennplugger og aktiv drivstoff ledelse, og gjort 320 hester og 340 fot-pounds av dreiemoment. The Generation IV small-block bruker en full-roller valvetrain, og en hul, stål, roller kamaksel. Det betyr imidlertid ikke, i dag har den variable ventiltider at noen av motorene høyere-end 6.0-liter og 6,2-liters ytelse gjør. Det gjør imidlertid, har aktiv drivstoff ledelse, aka "sylinder deaktiveres." Denne funksjonen, som opprinnelig var en pioner på utrolig katastrofale Cadillac V-8-6-4, forbedrer drivstofføkonomien ved å slå sylindere ned når de ikke trengs for strøm.

Søknader og ytterligere funksjoner

Den 5,3-liters Vortec, som alle Vortec-serie motorer før det, er utelukkende en lastebil motor. Tidligere versjoner av den 5,3-liter ble funnet i Buick Ranier og Saab 9-7x, men disse kjøretøyene eller inndelinger ikke eksisterer lenger. Siden 2007 har 5,3-liters blitt funnet i alle GMs full størrelse lastebiler og SUVer, inkludert Chevy Suburban, Tahoe og Avalanche, og GMC Sierra og Yukon. Mens den deler den samme forskyvning som LS4 tidligere funnet i Pontiac Grand Prix, Impala SS og Monte Carlo SS, bilen 5,3-liters brukte en motorblokk av aluminium modifisert eksklusivt for bruk i front-drivverk. Begge motorene bruker samme tøffe roterende montering skjønt, med pulverisert metall og brudd-split kobler stenger og pulverisert-metall viktigste bærende caps.