2007 Duramax 6.6L V8 Turbo-Diesel Motorspesifikasjon

2007 Duramax 6.6L V8 Turbo-Diesel Motorspesifikasjon


I 2007, General Motors sluppet den Duramax 6,6 liter V8 turbo-dieselmotor. Designet for å være en kraftig, effektiv dieselmotor for bruk i mellomstore og tunge lastebiler, varebiler og transportbiler, motoren gikk strenge revisjoner for å opprettholde den makt samtidig i samsvar med de til enhver tid nylig mandat nye lav-utslippskravene. Disse revisjonene bidro til ytterligere styrking av motorens effektivitet og glatthet. Revisjonen har også gjort det som allerede var ansett som en av bransjens mest stillegående dieselmotorer enda mer stillegående.

Operasjon

Den 6599cc Duramax Turbo-Diesel er utstyrt med en direkte-injeksjon diesel system, med et kompresjonsforhold på 16,8: 1 og en boring og slaglengde på 103mm ved 99mm. De ventilløftere benytte en mekanisk valse og motoren benytter en overliggende ventilsystem, anordnet med fire ventiler til hver sylinder.

hestekrefter

Hestekrefter på Duramax Turbo-Diesel varierer avhengig av bilen der den er installert. Chevrolet Silverado HD og GMC Sierra HD har mest makt, med 360 hestekrefter ved 3200rpm. Deretter Chevrolet Kodiak Medium Duty, og GMC TopKick Medium Duty, med mulighet LYE, har 330 hestekrefter ved 3000 rpm. Den samme modellen Kodiak og TopKick, med LRX alternativet, klokke i neste 300 hestekrefter ved 3000 rpm. Chevrolet Express og GMC Savana avrunder bunnen av Duramax sin effekt, og tilbyr 250 hestekrefter hver på 3200rpm.

materialer

Den Duramax Turbo-dieselmotor hovedblokken er laget av støpejern, mens topplokk og inntak manifold er laget av støpt aluminium. Eksosmanifolden er fremstilt av støpt kulegrafittjern, stål med rør forlengelse, mens hovedbærestykker er støpt nodulært jern. Veivakselen er fremstilt av smidd stål, mens kamakselen er laget av vanlig stål. Forbindelsesstengene er fremstilt av spenning fraktureres smidd stål.

utslipp kontroll

For å kontrollere det utslipp, den Duramax Turbo-Diesel har en katalysator, avkjølt resirkulering av eksosen, et inntak gass og dieselpartikkelfilter.

Vedlikehold

For å maksimere levetiden på Duramax, bruker CJ-4 motorolje, og bytte væsken hvert femte år eller 150.000 miles. Den datastyrte Oil Livet System, installert i alle GM biler som bruker Duramax Turbo-Diesel, viser føreren når oljen må endres og bør sjekkes ofte.