2007 Audi A3 drivstofftype

Det har blitt sagt at en kultur definerer hva som er viktig for det ved historien som den er laget. USAs historie er fylt med historier om den robuste villmark - av historie gjort i Outlands sivilisasjon. I Europa historiens generelt blitt gjort i byer og nasjonale hovedsteder. Mens amerikanere kan vanligvis forgude moderne vogner med dekke - SUVer - som et transportmiddel gjennom oppfattes villmark, smarte og sofistikerte små stasjonsvogner som A3 ta en bit av europeisk praktisk til den virkelige verden av lange motorveier og urbane jungel.

motorer

2007-modellen A3 kom i to grunnleggende konfigurasjoner: den 2.0T base modell og 3,2 Quattro. Som navnene antyder, hver modell brukes en annen motor. Grunnmodellen brukes VW utmerkede 2,0-liters turboladet firesylindret som produserte 200 hestekrefter ved 5100 rpm og 207 fot-pounds av dreiemoment på en super-low 1800 rpm. Quattro-modellen og dens all-wheel-drive system kreves litt mer top-end makt; 3,2-liters V-6 produsert 250 hester på 6300 rpm og 236 fot-pounds ved 2800 rpm.

Octane Krav

Begge motorene krever premium drivstoff for 92 oktan eller høyere, primært på grunn av deres høye kompresjonsforhold. V-6 modellen 11,3-til-1 kompresjonsforhold ville ha blitt betraktet kun egnet for race gass for ikke lenge siden, men motorens avanserte materialer og arkitektur gjør at det kan bli med på premium pumpe gass. Den 2.0T er 10,3-to1 kompresjonsforhold er svært høy for en turboladet motor; denne funksjonen er i stor grad ansvarlig for turbomotoren er utrolig, lag-free powerband, men det krever også den beste gass tilgjengelig for å hindre detonasjon i henhold boost.