2006 Jeep Gearing Specs

2006 Jeep Gearing Specs


2006 Jeep Wrangler er en favoritt firehjulstrekk sport utility vehicle kjent for sin holdbarhet og adventure off-road evne. Jeep-entusiaster ofte tilpasse sine kjøretøy med større dekk og fjæring løfter for bedre bakkeklaring under grov, steinete terreng leting. 2006 Jeeper med manuelle girkasser er utstyrt med sekstrinns girskifte. Kjennskap til disse utstyr spesifikasjonene gjør at driverne for å bedre håndtere sine Jeeper on- og off-road og effektivt håndtere drivstoff kjørelengde.

Gear Ratio Beregninger

2006 Jeep Gearing Specs

Gear rotasjoner

Tannhjul virker til å reversere rotasjonsretningen, øke og redusere hastigheten rotasjon, beveger rotasjonsbevegelse til en annen akse og holde rotasjonen av de to akser synkronisert. Utvekslingsforholdet er forholdet mellom antall tenner på to eller flere tannhjul som er koblet til en felles rullekjede. Hvis det er to tannhjul som jobber sammen, jo større utstyr med 23 tenner, og mindre tannhjul med 11 tenner, er girutvekslingen 23/11 eller 2.09. Dette forholdet indikerer antall omdreininger mindre giret må gjøre for begge tannhjul til å fullføre en full rotasjon.

2006 Jeep girutvekslinger

2006 jeep har en annen girutveksling for hver av de seks gir og revers hastighet. Når Jeep er i første gir, er girutvekslingen 4,46. Motoren gjør 4.46 omdreininger for hver omdreining av overføringen. Girutvekslingen i andre gir er 2.61. Den tredje girutveksling er 1.72. I fjerde gir er forholdet 1,25. Når Jeep er i femte gear, er utvekslingsforholdet 1. Motoren og overføring gjøre det samme antall omdreininger samtidig. De beveger seg i samme hastighet i femte gir. Den sjette giret er en overdrive giret hvor overføring utgang dreier raskere enn motoren med en girutveksling på 0,84. Når Jeep forskyves i revers, er girutvekslingen 4.06.

2006 Jeep utvekslingsforhold er 3.55. For hver 3,55 omdreininger av overføring utgang, jeep hjul gjør en komplett rotasjon. Ved å multiplisere det totale utvekslingsforhold med hver enkelt utvekslingsforhold, drivere kan bestemme antall omdreininger på motoren gjør for hver rotasjon av hjulene. Girutveksling for første gir er 4,47, derfor vil motoren få 15,8 omdreininger for hver hjulrotasjon.

Ved å kombinere girutvekslinger, dekkdimensjon og jeep overføring, drivere kan beregne hastigheten på Jeep i hvert gir for spesifikke motorturtall, avstanden Jeep vil reise for en omdreining av motoren og drivstoffeffektivitet av Jeep i hvert gir . Denne informasjonen er uvurderlig for entusiaster som planlegger tilpasninger for å hindre tap av drivstofføkonomi og hestekrefter dreiemoment.