2004 Volvo S60R Spesifikasjoner

Svenske bilprodusenten Volvo har en historie med å bygge biler som er lagt holdbarhet og sikkerhet over stil og kraft. For mange år, dette tjente de fleste Volvo biler et stigma som treg eller kjedelige biler. Denne oppfatningen ble gjentatt av Car and Driver, som uttalte at den tidligere bilde av en Volvo var en av en bil som var trygg, men ikke morsomt. En av bilene Volvo som brukes til å prøve og styre unna dette bildet var den type R variant av S60.

Motor

Volvo S60R har en 2521-kubikk-centimeter, dobbel-overliggende kamaksler, turboladet, straight-fem motor, med en intercooler, port bensininnsprøytning og hydrauliske løftere. Denne motoren er i stand til å generere 300 hestekrefter ved 5500 rpm, akselererer bilen fra null til 60 mph på 5,5 sekunder. Boringen måler 83 mm, mens slaget måler 93,2 mm. Motoren har et kompresjonsforhold på 8,5 til-1.

Transmission & drivverk

Volvo S60R bruker en sekstrinns manuell girkasse, utnytte en elektronisk begrenset slip og har en finale kjøretur forhold på 3,77 til 1. Denne bilen har også firehjulsdrift, i motsetning til S60, som er en forhjulsdrevet bil .

Suspensjon

Den S60R forhjul har uavhengig fjæring, ved hjelp av struts som ligger ved en kontroll arm, spiralfjærer og en anti-roll bar. Bakhjulene har uavhengig fjæring med en lavere kontroll arm, en etterfølgende link, en lateral link og en tå kontroll link på hver side, samt spiralfjærer og en anti-roll bar. Disse er alle kontrollert av kjøretøyer Four-C opphengssystem, som tilbyr drivere kontroll over tre hjuloppheng: Comfort, Sport og Advanced. Avhengig av innstillingen, opphengs auto-justerer ved hjelp av en kompleks serie av sensorer, en drive-by-wire effekt, og --hlins elektronisk styrt støtdempere.

Styring og bremser

Volvo S60R har servotannstangstyring, og tilbyr en 42,7 fot svingradius. Bremsene i forhjulene er 12,9 tommer med 1,3 tommers ventilerte skivebremser, mens bakhjulene har 12,9 tommer med 1,1 tommers servoassisterte ventilerte skivebremser med ABS.

Felger og dekk

Hjulene på S60R er 8 av 18 inches og laget av støpt aluminium. De lager dekk på denne bilen er Pirelli P Zero Rosso 235 / 40ZR-18 95Y dekk, med den ideelle inflasjon i front er 33 psi og 34 psi bak.

dimensjoner

Volvo S60R er 181,3 inches lang, 71 inches bred og 55 inches høy, med en akselavstand på 107 inches. Den egenvekt av denne bilen er ca 3717 pund, med denne vekten fordelt 56,9 prosent i front og 43,1 prosent i baksetet.