2004 Dodge Ram 2500 Steering Problems

Det er flere potensielle problemområder som må rutinemessig kontrolleres og vedlikeholdes for å sikre at Dodge lastebil styring forblir justert. Styre komponenter på Dodge Ram 2500 består av sporlinjen, tie stenger, draglink, kuleledd, styring stabilisator, og rattaksel.

Sjekk alle foringer og kobling

Foring er gummi eller syntetisk plast brikker som pute friksjonen opprettet da metall trekk på metall. Disse leddene skape varme og kan skade eller korrodere foringer. En vanlig årsak til styring problemer er forringelse av foringer. Sporet bar og draglink er de vanligste problemområder knyttet til foringer og styringsproblemer

Undersøk styre stabilisatorer

Styringen stabilisator er det sjokk som er festet til draglink og brakettene på akselen huset. Stabilisatorer er ansvarlig for buffer humper og rister mens dreie rattet ved å legge press mot midten av bilen. Slitt stabilisatorer kan tillate spill i styringsgruppen, og vil ikke hindre risting og støt.

Sett på sporet bar

Sporet bar av en Dodge Ram 2500 er bare sterk nok til å støtte størrelsen fabrikken dekket. Ved å oppgradere til større dekk, installere lift kits, eller endre styregeometri, føre til at du linjen for å bli plassert på en annen vinkel enn den kommer fra fabrikken. Endre denne vinkelen vil også påvirke drivabiltiy og stabilitet av lastebilen. Aftermarket spor barer er produsert av en rekke selskaper som Thurén Fabrication, DT Products Inc., og Bullet Proof styringssystemer. Installasjonen av et nytt spor bar bare innebærer å fjerne to bolter, installere det nye sporet bar og installere boltene.

rountine Vedlikehold

Preform rutinekontroller på styrekomponentene. Dekk bør regelmessig roteres, servostyring væske nivåer sjekket, og justering sjekkes sammen med fremgangsmåten i denne artikkelen. Forebygging er tryggere og alltid billigere enn å fikse et eksisterende problem.