Teknikker for vidvinklet Lens Komposisjoner

Teknikker for vidvinklet Lens Komposisjoner


Med et vidvinklet objektiv, kan en fotograf fange forbløffende panoramabilder uten å ty til "søm" teknikker for å sette sammen en rekke standard-størrelse bilder. Et vidvinkelobjektiv kan også fokusere på en nærmere avstand, slik at fotografen kan ha i nærheten forgrunnsobjekter vises skarpt og rent i sine vide panoramaer. Det er flere nyttige teknikker for å arbeide med en vidvinklet objektiv.

Dealing med lys

Fordi vidvinklet objektiv har en så stor betraktningsvinkel, vil en lyskilde uunngåelig ender opp i dine komposisjoner, det være seg på kanten eller i midten av bildet. Unngå å bruke et polarisasjonsfilter, som filtrerer ut lys i bestemte retninger. På en vidvinklet objektiv, vil polarisering være ujevn og bildet vil ha en oppstyltet lyseffekt. Vurder å bruke en gradert nøytral tetthet filter, noe som kan bidra til å jevne ut altfor lyse eller mørke flekker.

Nærbilder

Dra nytte av vidvinklet objektiv nær fokus. Fordi en vidvinklet objektiv kan fokusere på nære forgrunnsobjekter mens fange et stort panorama i bakgrunnen, vidvinkel komposisjoner er stor for portretter eller fokale bilder.

Fange Innendørs Scener

En vidvinklet objektiv egner seg godt til innendørs bilder, fordi det kan fange opp mye mer av innstillingen uten stor avstand mellom subjekt og fotograf. Dra nytte av dette ved å fotografere grupper av personer eller portretter med innendørs innstillingen i bakgrunnen. Rette linjer og grid mønstre, for eksempel fliser og murvegger, kan vises vridd eller bøyd, som kanskje eller kanskje ikke være ønsket.

Bruke Horizon

Kodak Guide til bedre bilder fraråder å vippe kameraet når du fotograferer objekter med parallelle vertikale linjer, for eksempel arkitektur eller gruppe av trær. Fotografering mens vippe kameraet vinkler under- eller over horisonten kan ha en vridning effekt på vertikale linjer, slik at objekter ser ut til å "bøye seg" fotografen. Men dette kan være en ønsket effekt for noen bilder.

Juster Distortion

For vidvinklet komposisjoner som har uønsket forvrengning eller vridning, prøv gratis korrigerende programvare. For eksempel Panorama Tools (se Resources) retter panoramabilder ved hjelp av algoritmiske metoder.