Hvordan sette en bil Amp Equalizer

Hvordan sette en bil Amp Equalizer


EQ er en forkortelse for utjevning. Utjevnere blir brukt for å balansere og korrigere frekvensområde på et gitt lyd. Du kan bli kjent med bass, midten og diskant innstillinger på mange forbrukerelektronikk og lyd; disse er de mest grunnleggende EQ. Mer avanserte EQs innlemme kontroller som båndbredde (også kjent som Q), og tilbyr også høy og lav pass filter. Mens terminologien kan være forvirrende i starten, den grunnleggende prosessen med EQing er svært enkel. I bil stereo-programmer, er det vanligvis tre typer EQ: Programvare EQ innebygd i hovedenheten, maskinvare EQ installert mellom hovedenheten og forsterkeren og høy pass / low pass EQ bygget inn i selve forsterkeren. Å vite hvordan du arbeider med hver type vil kraftig forbedre din lytteopplevelse og hjelpe deg å få mest mulig ut av stereoanlegget.

Bruksanvisning

Hovedenheten EQ

1 Les brukerhåndboken som følger med hovedenheten. Mens funksjonene EQ er de samme uansett hvilket merke av utstyr du har, kan hver produsent velge forskjellige navn for hver funksjon. En hovedenheten kan ha kontroller merket "Low", "Mid" og "High". Et annet merke kan bruke "bass" og "diskant." Gjør deg kjent med menyene og språket i hovedenheten.

2 Sett alle EQ nivåene til deres null eller "flat" innstillinger. Slå av alle forhåndsinnstillinger og bass boost funksjoner. Spill dine favoritt-CD på et middels volum og la ørene dine til å justere lyden.

3 Juster bass innstillingen til å smake. Øke eller redusere mengden av bass å legge fylde til lyden, og lytt nøye til forvrengning fra høyttalerne. Hvis du har valgbare frekvenser, prøv frekvenser nær 80 Hz (Hertz).

4 Juster diskant eller høy innstilling for å smake. Høye frekvenser legge klarhet i lyden. Lytt til enhver strenghet om å øke denne innstillingen. Hvis du har valgbare frekvenser, prøv frekvenser nær 12 kHz (Kilohertz).

5 Juster mid innstilling. Mids kan påvirke den generelle lyden av musikk mer enn noe annet frekvensområde. Mange stereoanlegg har forhåndsinnstilte EQ-kurver som fjerner mellomtone. Når du fjerner mellomfrekvenser kan gjøre bass og diskant mer merkbar, kan det også ha den effekten av å redusere det totale volumet systemet kan produsere. Lytt til mange forskjellige CDer mens du justerer mids.

Aftermarket EQ

6 Sett alle glidere og knotter til null eller flat stilling.

7 Juster bassinnstillingene. På en ettermarkedet EQ, flere knotter eller glidere tilsvarer frekvenser fra lav til høy, og fra venstre til høyre. Begynn på venstre side og jobbe sakte gjennom hver frekvens er knott eller glidebryteren, og lytt etter den mest tiltalende frekvens mens du lytter til kjent musikk. Se etter de frekvenser mellom 60 Hz og 100 Hz for best resultat.

8 Flytt til høyre side av EQ og justere de høye frekvensene til å smake. Se etter frekvenser i 8kHz til 16 kHz rekkevidde for de mest gledelige høyder mens du lytter til musikk.

9 Juster de midterste frekvensene. Se etter frekvenser i 800 Hz til 5 kHz rekkevidde og juster til å smake mens du spiller musikk.

Forsterker EQ

10 Les brukerhåndboken for ettermarkedet forsterker og bli kjent med EQ-funksjonene den tilbyr. Hvis du forsterke fulltonehøyttalere, la EQ-innstillinger flate (null) og fokus på EQ på hovedenheten. Hvis du forsterke sub bass, finne lavpassfilter knott. Den lave pass bryteren skal være merket som sådan, eller kan bli tilkjennegitt ved en liten rett linje med en andre linje skrått nedover på høyre side.

11 Spill kjent musikk og justere low-pass filter slik at bare lavfrekvente lyder som basstromme og bassgitar høres gjennom sub wooferen. Hvis lavpassfilter har valgbare frekvenser, prøv å velge en innstilling nær 80Hz for best resultat, og for beskyttelse av høyttalerne.

12 Sitt i førersetet og lytte til flere forskjellige CDer på ulike volumnivåer. Kontroller at musikken høres naturlig og behagelig ved lave, middels og høye volumer. Lytt til forvrengning i høyttalerne. Gå tilbake og foreta små justeringer i innstillingene dine til stereoanlegget høres den mest konsekvente fra sang til sang.

Hint

  • Det er ingen absolutt rett eller gal måte å EQ. Disse er allment aksepterte metoder og frekvenser som vanligvis gir de beste resultatene. Men smak i musikk og lyttevolumet er forskjellig for hver person, og hver stereo og forsterker høres annerledes også. Gjør de justeringene som høres riktig for deg, selv om de kan motsi forslagene.