2003 Silverado: Hvor å Endre Transmission Fluid

Chevrolet anbefaler endring av væske i sendingen hvert annet år eller når væsken blir fylt med partikler av metall eller noen andre fremmedlegemer. Avhengig av modellen, og om du ønsker å erstatte overføring filteret i tillegg, kan denne oppgaven ta deg hvor som helst fra ca 60 minutter til tre timer. Men du kan utføre denne oppgaven hjemme. Prosedyren gjelder for Silverado 1500.

Bruksanvisning

Tømming av Transmission

1 Kjør Silverado i ca 20 minutter på motorveien hastighet for å bringe overføring væske til driftstemperatur. Dette vil bidra til å tømme mange av partiklene som sirkulerer i oljen. Parkere pickup der du har tenkt å endre væske.

2 Frigjør parkeringsbremsen og sette overføring til nøytral. Pass på bakken der du er parkert er nivået så pickup din ikke ruller.

3 Jekk opp foran din Silverado å bruke et gulv jack, støtte det med jack stands og stapp bakhjulene.

4 Ta på deg briller, krype under bilen og satt en stor renne pannen under overføringen.

5 Løsne og fjern tappepluggen overføring-pan, hvis montert, ved hjelp av en seks-punkts skiftenøkkel og avløp overføring væske. Nå går du til trinn 5 i neste avsnitt. Hvis du bytter ut overførings filter også, eller Silverado modellen er ikke utstyrt med en dreneringsplugg, fortsette med de neste trinnene i denne delen.

6 Løsne boltene fra utvalget velgeren braketten hvis den er i veien for overføring pan, men ikke fjern kabelen fra spaken. Bruk en skralle, skralle forlengelse og socket.

7 Løsne katalysator fra foran og bak eksosrørene ved hjelp av en breaker bar og dyp socket. På noen Silverado modeller, må du fjerne travers i stedet. I dette tilfelle støtter overføring med en girkasse jekk, løsne og fjerne den tverrbærer med en skralle, skralle forlengelse og socket.

8 Løsne front og side bolter fra pannen ved hjelp av en skralle, skralle forlengelse og socket.

9 Løsne, men ikke fjerne de bakre pan boltene med skralle, skralle forlengelse og socket.

10 Separer den fremre av pannen fra transmisjons. Om nødvendig, bruk en gummihammer for å trykke lett på pannen for å skille den fra overføring. Tillat overføring væske til å renne på renne pannen.

11 Hold bunnen av overføringen panne med et par av butikken filler, og med den ledige hånden, ferdig med å fjerne de bakre pan bolter. Senk panne over renne pannen og tøm resten av væsken. Fjern dreneringspanne, girkasse pan og pakningen fra kjøretøyet.

12 Vri overføring filter fra side til side og trekke den av på samme tid å fjerne det fra bunnen av overføring, hvis du skal bytte filteret også. Hvis filteret forseglingen forblir fast i bunnen av overføringen, trekke den av med et par nebbtang.

1. 3 Rengjør overføring pannen, under overføring, med løsemiddel og la det lufttørke. Hvis det er nødvendig, fjerne spor av pakninger fra pannen og under overføringen med en plastskrape for å unngå skade på kontaktflatene.

Påfylling Transmission

14 Sett inn et nytt filter segl og trykk den på plass ved hjelp av en stikkontakt av riktig størrelse og en gummihammer. Trykk det nye filteret på plass for hånd.

15 Plasser en ny pakning over pannen og sett pannen i posisjon under overføringen. Installer bak, foran og på siden bolter for hånd. Stram boltene gradvis og jevnt i et stjernemønster med skralle, skralle forlengelse og socket. Pass på å ikke stram boltene for å hindre skade på den nye pakningen og pan flens.

16 Sikre katalysatoren til de foran og bak eksosrørene ved hjelp av breaker bar og dyp socket. Eller feste travers med skralle, skralle forlengelse og socket og fjern overføring jack.

17 Installer området velgeren braketten til siden av sendingen, hvis du måtte fjerne det. Bruk skralle, skralle forlengelse og socket.

18 Monter tappepluggen til overføring pannen med seks poeng skiftenøkkel.

19 Senk foran din Silverado, sette sendingen til Park og fjerne klosser fra bakhjulene.

20 Fyll overføringen med riktig mengde og type girolje for din modell gjennom peilepinnerøret og ved hjelp av en trakt. Start motoren og skift overføring gjennom hver gear og tilbake til parken. Sjekk for lekkasjer under overføring og slå av tenningen.