2003 BMW Z4 Specs

2003 BMW Z4 er en åpen roadster fra den tyske bilprodusenten. 2003 var det første årsmodellen for Z4; erstattet den utgående BMW Z3. Den nye modellen var større enn forgjengeren, med en mye høyere grad av teknologisk utvikling og to høye turtall BMW inline sekssylindrede motorer. Den Z4 konkurrerte med Porsche Boxster, Audi TT og Mercedes-Benz SLK for det tyske luksus ytelse roadster krone.

motorer

To motorer var tilgjengelig i Z4. Basen 2.5i fått en 2,5-liters motor. Denne motoren produserer 184 hestekrefter ved 6000 omdreininger per minutt (rpm) og 175 ft-lbs. dreiemoment på 3500 rpm. Jo mer oppskalere 3.0i har en beslektet 3,0-liters versjon av denne inline sekssylindrede. 3.0i modeller utgang 225 hestekrefter ved 5900 rpm og 214 ft-lbs. dreiemoment på 3500 rpm. Den estimerte drivstofføkonomi for begge motorene var omtrent de samme: 21 miles per gallon i byen og 29 mpg på motorveien.

Drivverk og chassis

Z4, som Z3, sysselsetter en front-mid-motor, bakhjulsdrift chassis konfigurasjon. Enten en fem-trinns manuell eller en femtrinns automatisk girkasse var tilgjengelig for 2.5i. 3.0i modeller kom utstyrt med en sekstrinns manuell eller en femtrinns automatgirkasse. En ekstra girkasse var tilgjengelig som et alternativ; det var en av BMWs første sekvensielle-manuell girkasse (SMG). SMG bruker en elektronisk styrt clutch, men likevel gir føreren full manuell kontroll via et gulvmontert Shifter eller padle kontroller på rattet.

Fjæring og bremser

2003 Z4 fullt uavhengig fjæring system består av MacPherson fjærben og aluminium kontroll armene opp foran, med en multilink setup i baksetet. Foran og bak stabilisator barer bidratt til å holde ting plantet på veien. En valgfri sportsunderstell pakke stivnet de fjæring og støtdempere og droppet kjørehøyde på 0,6 inches. Den Z4 var konsekvent skryt for sin håndtering av bil trykk på grunn av sin nesten ideell 50,4 prosent foran / 49,6 prosent bak vektfordeling.

Ytre

Z4 er flytende design, med sine ulike vinkler og skarpe bretter, polariserte testere fra Motor Trend, Car and Driver og vei og bane. BMW kalte dette designspråk "flamme underlag." Den Z4 var den første modellen til å ansette disse stilistiske detaljer, som gjorde sin vei (til en mer subtil grad) til BMW modellprogram i årene som fulgte. Noen journalister fant det mye mer attraktivt enn den utgående 2002 Z3, mens andre fant det for travelt for komfort. De utvendige tiltak 161,1 inches lang, 70,1 inches bredt og 50,1 inches høy. Den Z4 rir på en 98,2-tommers akselavstand. Dens 2932-lb. egenvekt sikrer solid ytelse, spesielt for 3.0i modellen med kraftigere motor.

Interiør

Når styling Z4 interiør, forlatte BMW retro-roadster følelsen av Z3 i favør av en ren, trauste design. Bilen er festet med en power-aktivert lerret soft-top. En valgfri mesh frontrute hjelper med innvendig støynivå, men Car and Driver klaget dette alternativet redusert sikt bakover til en ubehagelig grad. Den 2003 Z4 satt to, med 42 inches med benplass og 37,3 inches av headroom med toppen lukket. Skinnseter var standard på alle modeller.