2002 Chevy Trailblazer kjøleviften problemer og strømbrudd

Chevrolet Trailblazer, en mid-size sport utility vehicle (SUV) tilgjengelig i bakhjuls eller firehjulstrekk, ble introdusert i 2002 og nedlagt i 2009. Trailblazer tidvis lider av kjølevifteproblemer, som kan føre til strømbrudd.

Problem

Chevrolet teknisk service bulletiner (TSB) rapporterer at motorens kjøle problemer er vanlig med 2002 Trailblazer. Spesielt kan kjøleviften problemer føre til overoppheting, noe som kan føre til steiling og / eller tap av kraft. Den TSBs indikerer at kjøleviften problemer kan føre til høye kjøletemperaturer fører til motorfeiltenning.

advarsler

Den primære indikator på en kjølevifte problem er overdreven viftestøy som kommer fra fronten av kjøretøyet. Den TSBs indikerer at overdreven viftestøy kan være ledsaget av vanskeligheter med giring. I tillegg indikerer periodisk motor feiltenning at total strømbrudd eller manglende evne til å kjøre bil kan forekomme.

Løsning

AA1Car rapporterer at de vanligste årsakene til kjølevifte svikt er fan liksvøpet eller fan selv. AutoMD anslår kostnadene for fan liksvøpet på $ 178 for deler og arbeid (per februar 2011), mens en ny vifte koster ca $ 58 for deler og arbeid. Hvis problemene vedvarer, kan det tyde på en radiator problem, som krever en radiator trykktest.