2001 Saturn SC1 Informasjon

2001, SC1 var en av to modellvarianter tilgjengelig på coupe tilbys i Saturn S-serien modell utvalg. Det året Saturn SC1 mottatt en oppdatert eksteriør, inkludert alle nye lavere kroppen paneler. De nedre karosserideler beholdt Saturn varemerkepolymermaterialer, som var dent- og rust-motstandsdyktig.

Historie

S-serien modell utvalg ble innført for 1991 årsmodell. Produsert med budsjettbevisste automotive shoppere i tankene, den første lineup besto av tre kompakte sedan og en coupe, SC. SC coupe fikk sin første makeover i 1997 årsmodell og delte sedan plattform. 1999 modell år ble det introdusert en tredje dør til SC coupe. 2001 Saturn SC1 ble oppdatert med nye karosserideler under hoftelinjen. S-serien ble avviklet i 2002 modell år og erstattet med Ion.

typer

Den SC1 kom utstyrt med en femtrinns manuell girkasse som standard utstyr. En fire-trinns automatisk girkasse med overdrive var et tilgjengelig alternativ. Begge typer ble parret med en 1,9-liters inline-fire-sylindrede (I-4) motor. I-4 produserte 100 hestekrefter og 114 fot-pounds av dreiemoment i SC1. Dette var 24 hestekrefter og 8 fot-pounds av dreiemoment mindre enn SC2 modell coupe.

Størrelse

2001, Saturn SC1 hadde maksimal plass til fire passasjerer. Foran passasjerene hadde 38,6 inches av hodet rom og 42,6 inches av beinplass. Baksetepassasjerene hadde 35,8 inches av hodet rom og 31 inches av benplass. Totalt utvendig lengde var 180,5 inches og SC1 syklet på en 102,4-tommers akselavstand. Egenvekt for de manuelle modellene var 2,368 lbs. og automatikk var 2,396 lbs.

standard~~POS=TRUNC

Standard funksjoner inkludert fire hjul uavhengig fjæring, barnesikring, foran bøtte seter, bakre ventilasjonskanaler, servostyring, bak defogger, forfengelighet speil, front-wheel-drive (FWD), 14-tommers hjul, klut sitteplasser, tilt ratt og kjørelys.

Expert Insight

I en gjennomgang av 2001 Saturn SC1, Alan Vonderhaar av Cincinnati.com sa: "Kjøring ned enda en moderat ujevn vei i Saturn avslører det for en tredje-rate stykke arbeid etter dagens standarder. Tross alt, vi snakker ikke om en giveaway her - den jeg testet ville sette deg tilbake $ 20 000 av den tiden skatt mann fikk sin grunn. Denne prisklassen har en overflod av utfordrere for din dollar. "Teamet på CarGurus sa:" En klok mann sa en gang at du aldri glemme din første. Hvis det ordtaket gjelder, da S-serien vil ha en spesiell plass i hjertene til Saturn fans. "