2001 Ford F150 kaldstartproblemer

Ford Modular motor og sine drivsystemer - som de av en hvilken som helst annen bil - kjøre best når varm. Motorer og batterier har en ideell temperaturområde hvor deres metall og interiør deler utvide til nøyaktig de dimensjoner som de er ment å være. Når deler blir eldre, kan de toleranser som er avhengige av deler som er varm og kjører føre til problemer når alt er kaldt.

Lavt batteri Amperage

Bilbatterier vanligvis ikke svikte regelrett; de slags visne bort til det punktet at de blir ubrukelige. Som et batteri blir gamle, dets blyplater tynn og brytes ned, noe som reduserer mengden av strømstyrken som kan passere fra den ene til den andre. Kalde motorer er vanskeligere å starte enn motorene allerede ved optimal driftstemperatur, og batteriet kan ikke gi nok strømstyrke til å kjøre både starteren og tenningssystemet. Ta batteriet til noen kjede auto deler butikken og få dem sjekke batteriets utgang under belastning.

Drivstoffpumpe Bad

Eldre drivstoffpumper er mer følsomme for spenningsendringer enn nyere, og kan ikke gi tilstrekkelig trykk når du starter. Når du starter bilen, det meste av sin strøm og spenning gå til starteren, frata andre systemer i kraft som de trenger. Dette gjelder særlig for biler som 2001 F-serien, der drivstoffpumpe utgangstrykket varierer direkte proporsjonalt med spenning. Problemet kan være lav batterilading, men løsningen er å kjøpe en ny drivstoffpumpe og pumpe regulator. Husk alsol at et tett dieselfilter kan manifestere lignende symptomer.

Bad Ground

Starteren er lastebilens mest energikrevende apparater, og legger mer belastning på systemet enn de fleste andre deler satt sammen. En solid forbindelse mellom startstrømkontakten og batteriet er bare halvparten av ligningen; lastebil trenger en like sterk jordkabel å fullføre krets. Gamle, vil frynsete og løse jordkabler skape en begrensning i krets; legg i kravene til et tenningssystem og drivstoffpumpen og man skape en situasjon hvor lastebilen kan kjøre som mesteparten av tiden likevel vise seg svært vanskelig å starte.

overflødig Air

The Mod motorens datamaskin kan kompensere for en viss mengde av overflødig luft under driftsforhold, men det kan ikke bevise så flinke når motoren er kald. Motorer har strupe plater fordi de trenger mer drivstoff til å starte når det er kaldt; vakuum lekkasjer, en mistilpasset throttle eller gass stilling sensor eller fast-open inaktiv luft regulatoren vil introdusere mer luft enn motoren behov eller datamaskinen kan kompensere for under inaktiv forhold når det er kaldt. I tillegg vil en dårlig temperatursensor lure datamaskinen til å tro at motoren er varm, så pass på at fungerer.