2001 Dodge Ram Tilbakekalling

2001 Dodge Ram er en full størrelse pickup med et bredt utvalg av motoralternativene, samt mange valgmuligheter for førerhuset og lastebilen sengeløsninger. Modellen er kjent for sin raske respons styring og gode bremser. Mens modellen har vist seg populære, har det vært gjenstand for noen minnes.

Daimler Chrysler Tire Recall

10. desember 2003, Daimler Chrysler tilbakekalte dekkene på ca 200 Ram 1500-tallet fra 2001 årsmodell. Tilbakekall påvirket fire-by-fire lastebiler som fulgte med snøplog forberedelse pakke. Enkelte dekk på disse lastebilene potensielt kom med grove aksel vekt rangeringer som oversteg dekket bæreevne av kjøretøyet. Dette var i strid med Federal Motor Vehicle Safety Standard nummer 120, som dekker dekk og felger for andre enn personbiler motorkjøretøy. Forhandlere ble instruert til å gi erstatning dekk som passer brutto aksel vekt rangeringer.

K & N Drivstoff Ytelse Kit Recall

15. mars 2006 utstedte K & N Engineering Inc. en tilbakekalling for nesten 44400 drivstoff ytelse kits. Disse pakkene ble alle produsert mellom 1999 og 2004. Noen av dem ble solgt under merkenavnet Mopar trimmingsdeler. De ble designet for å være ettermarkedet reservedeler til Dodge lastebiler og SUVer. Delene hadde en design feil som tillot en liten del av materiale fra rørveggen til å bli sugd inn i motoren spjeldhuset, som forårsaket gassen til å bli sittende fast i åpen stilling. Dette kan føre til utilsiktede akselerasjon av kjøretøyet. K & N tilbudt bileiere en gratis reparasjonssett med instruksjoner.

Daimler Chrysler ABS System Tilbakekalling av batteri

I 2004 ble 1998 til 2003 Dodge Ram var gjenstand en tilbakekalling omfatter mange ulike modeller knyttet til de utstyrt med en fire-hjulet anti-bremsesystem som ettermarkedet batterier tendens til å lekke elektrolytt på ABS kontrollmodulen. Dette kan gå ut over kontakten er tetting integritet.

Daimler Chrysler Airbag Recall

1997-2001 Dodge pickup lastebil modeller, som inkluderer Ram, var en del av en tilbakekalling utstedt av Daimler Chrysler i 2001 dekker kollisjonsputer. Dette var en stor tilbakekalling, potensielt påvirker over 200.000 biler. Kollisjonsputene 'støydemping, inne i rattet kan løsne fra dekselet og huset. Bilene med denne defekten ble produsert på flere ulike montering planter mellom mai og oktober 2000.