2000 Pontiac grand am Intake Manifold Feilsøking

2000 markerte det andre året for Pontiac femte generasjon av Grand Ams, som ble først introdusert for publikum som en mellomstor bil i 1973. Standarden Motoren var en 2,4 l firesylindret, mens forbrukerne kunne oppgradere til en valgfri 3,4 L V6 . Begge motorer krever regelmessig vedlikehold for å sikre stabilitet under drift, og innsugningsområdet er ikke forskjellig i enten motor. Hvis sprekker og lekkasjer begynner å vises i inntaket manifold, er det best å erstatte denne delen så snart som mulig. Heldigvis erstatte denne manifolden er ikke en outlandish prosedyre og kan gjøres i en ettermiddag hjemme.

Bruksanvisning

Fjerning og installasjon

1 Åpne panelet dør sjåføren side, som ligger under den rattstammen inne i kjøretøyet. Finn bensinpumpe releet og dra ut med hånden for å fjerne fra panelet. Start motoren og la den gå til den mangel på drivstoff distribusjon fører til at motoren å gripe. Åpne panseret på grand am og rekvisitt åpne for å gi enkel tilgang til motoren.

2 Skru ut bolten som holder den negative terminalen til motorens batteri. Sett denne kabelen til side slik at den ikke jorde seg til batteriet eller en annen metallflate i motorrommet.

3 Plasser en tom beholder under Grand Am radiator slik at det passer perfekt med drenering pluggen. Skru av radiatorlokket, og deretter fjerne dreneringspluggen for å tillate alle av kjølevæske å strømme inn i beholderen. La all kjølevæske kan tømmes helt, og erstatte bare tappepluggen når du er ferdig.

4 Skru av motordekselet og løft opp for å fjerne fra motoren. Merk alle elektriske ledninger, slanger og kabler som festes til inntaket manifold, spjeldhus og luftinntaksrøret av Grand Am motor. Fjern disse ledninger og slanger og sett dem til side på et sikkert sted. Løsne luftinntaket røret fra spjeldhus, trekk deretter inntaket røret bort fra koblingspunktet. Bruk en flat skrutrekker til å lirke dette røret fra spjeldhus om nødvendig. Demonter motoren spjeldhus og fjerne fra motoren. Ta av radiatorslangen og distributør ledninger.

5 Skru alle skruene som holder luftinntaket manifolden til motoren. Løft inntaket manifold sakte bort fra motoren og legg til side for senere avhending. Fjern det gamle inntaket manifold pakning med hendene eller lirke denne pakningen bort fra motoren med en flat skrutrekker hvis den sitter fast.

6 Skrape skitt som har bygget opp der den gamle pakningen og manifold ble plassert. Anvende pakning fjerning av oppløsningsmidlet, om nødvendig, med en lin klut for å fjerne harde materiale.

7 Påfør pakning tetningsmasse på begge sider av den nye inntak manifold pakning og stilling og sikkert over topplokk, som sikrer at alle hull justere etter hensikten. Senk nye inntaksmanifolden på det nylig installerte pakningen og feste hver av boltene. Trekk til boltene til 13 fot-pounds av press for å sikre plass for fire-sylindrede modeller. For V6-modeller, dreiemoment de mangfoldige boltene til 30 fot-pounds av press.

8 Installer alle delene, elektriske ledninger og slanger som ble fjernet for å få tilgang til manifold og pakning av Grand Am. Hell kjølevæske inn i radiatoren og erstatte radiatorlokket. Fest drivstoffpumpen stafett i panelet døren. Koble den negative polen på batteriet til å fullføre denne prosedyren.

Hint

  • Bruk hansker og vernebriller mens du utfører vedlikehold for å ivareta sikkerheten.