2000 Impala Tilbakekalling

I en verden av biler, har Chevrolet lenge vært et leksikon for ytelse og kvalitet. Eies av General Motors, har Chevy vært en av de mest solgte bilene i USA i nesten et århundre. Selv om merkevaren har blitt svært anerkjent av mange bilentusiaster, er Chevrolet fortsatt på reisen mot perfeksjon. Akkurat som andre merker, Chevrolet biler, som for eksempel Impala, har hatt mange feil og problemer som til slutt førte til tilbakekallinger.

Motorkjøleproblemer

8. april 2009, General Motors tilbakekalt flere biler, blant annet 2000 Impala, for motorkjøleproblemer. Et rapportert 1,497,516 enheter ble berørt av problemet. General Motors måtte hente sine enheter fordi motoroljen hadde en tendens til å slå seg ned på bilenes eksosmanifold under hard oppbremsing. Hvis manifold er varm nok når oljen legger seg, plasttennpluggen antent små flammer som ødela hele motoren, som utgjør en høy risiko for både bilen og sjåføren.

Drivstoffsystem

24. februar 2004 ble en tilbakekalling utstedt til flere Chevrolet Impala enheter. Fordi noen Impala biler hadde en mye høyere enn vanlig hastighet på drivstofflekkasjer, ble en tilbakekalling utstedt. Noen av lekket drivstoff var i stand til å gå inn i inntaket manifold gjennom sin innebygde vakuum linje, slik at drivstoff fra lekker drivstoff trykkregulator til å tenne. I ekstreme tilfeller kan backfire sprukket inntak manifold og ford bilens drivstoffledninger, slik at hele motoren ta fyr. For å løse problemet, forhandlere installert nye drivstoff trykkregulatorer med forbedrede membraner. Anslagsvis 910,873 enheter ble tilbakekalt.

Styringsproblemer

Betjening problemer ble rapportert i noen Chevrolet Impala enheter. Anslagsvis 3900 Impala enheter ble tilbakekalt for defekte sveiser som er koblet slangen til det ytre røret. Siden sveisen på enkelte enheter mislyktes, kan mulige kjøretøy krasjer oppstå på grunn av tap av styring. For å løse problemet, ble styrings sjakter reinstallert av GM. Tilbakekallingen fant sted den 17. oktober 2008.