2000 Dodge Stratus Informasjon

Hvordan selger du en bil som er i det siste året av sin livssyklus, og på randen av en top-down redesign? Det er det Chrysler måtte finne ut for 2000 Dodge Stratus. Så hva gjorde det gjøre? Det ga grunnmodellen Stratus en mer avansert navn, lastet den full av standard funksjoner som ikke tilbys av konkurrentene, og tilbys gratis motoroppgraderinger. Plutselig Chrysler fem år gamle designet var igjen en seriøs utfordrer blant en sann felt av familie sedan.

Grunnleggende kjøretøy

På begynnelsen av 1990-tallet, Chrysler investert $ 900 millioner i å skape en helt ny mellomstore familie sedan plattform som kunne ta på den japanske importen som raskt ble soaking opp markedet. At investeringene resulterte i front-wheel-drive JA-plattformen, som understøttet en kvartett av biler 1995-2000: den nedre enden Plymouth Breeze, høyere-end Chrysler Cirrus og Sebring Convertible, og i mellom, Dodge Stratus. Alle fire biler delte et flertall av deler mellom dem, og gjennomgikk kun mindre endringer i løpet av fem år kjøre av første generasjon. Chrysler gikk på å designe og bygge andre generasjon Stratus og dets plattform-kameratene 2001-2006, da hele lineup ble vraket.

I likhet med sine søsken, den Stratus sported sjenerøs fem-beboer sitteplasser til tross for trange utvendige dimensjoner. For 2000 Chrysler omdøpt basismodellen som SE mens den oppgraderte Stratus ES beholdt sitt kallenavn. I tillegg til navneendringer og nye, frie motoroppgraderinger, Chrysler også lagt krise trunk utgivelsen håndtak og leveres forbedret girolje for 2000 modellene. Den Stratus, til tross for sine ambisiøse planer om å konkurrere med import som Honda Accord og Toyota Camry, konkurrerte de i overfylt felt av innenlandske familie sedan som inkluderte Ford Contour og Chevrolet Malibu.

Powertrain

Chrysler tilbys tre forskjellige motorer i 2000 Stratus. IPS-modellen hadde tilgang til et par firesylindrede kraftverk: the A588 2,0-liters motor, som også fikk arbeid i Neon linje av kompakte biler, og EDZ 2,4-liters motor, som også drives Dodge Caravan minivan. Den A588 brukte en 16-ventilers, SOHC arkitektur for å produsere 134 hestekrefter ved 5850 rpm og 131 fot-pounds av dreiemoment ved 4900 rpm. Chrysler parret denne minste motoren til en fem-trinns manuell girkasse. Jo større EDZ motor hadde også 16 ventiler, men det hadde en annen kamaksel som, sammen med sin større forskyvning, økt makt til 138 hestekrefter ved 5200 rpm og 156 fot-pounds av dreiemoment ved 4000 rpm. Chrysler sammen denne motoren utelukkende med sin 41TE fire-trinns automatisk girkasse.

Den Stratus ES huset den eneste tilgjengelige V-6 motor. Under sin hette var 6G73 2,5-liters motor, som Mitsubishi bygget for Chrysler og brukes i sin egen Diamante sedan. Denne motoren brukes en enkelt overliggende kamaksler, fire ventiler per sylinder, en 3,29-tommers bar og en 2,99-tommers hjerneslag for å gjøre 162 hestekrefter ved 6000 rpm og 165 fot-pounds ved 4800 rpm. Det også tilkobles med 41TE fire-trinns automatisk girkasse.

Vekt og dimensjoner

Selv fem år inn i sitt liv, Chrysler designer Michael Santoro lineless Stratus utvendig levde på urørt. Som en del av sitt design, ble det Stratus 'hjul presset til hjørnene, noe som gjorde lite rom for overheng foran og bak og utvidet innvendig plass til tross for en ryddig samlet lengde på 186,0 inches. På 190,4 inches, Malibu målt litt lengre, og 184,6-tommers-lange Contour var litt kortere, men Stratus '108,0-tommers akselavstand var lengre enn både av deres. Det, kombinert med sin 54,1-tommers høyde og 71,0-tommers bredde med speil, tillatt for 95,9 kubikkfot hytte plass og 15,7 kubikkfot bagasjerommet plass. Front-passasjerene fikk 42,3 inches med benplass, og baksetepassasjerene fikk 38,1 inches - mer enn både Malibu og Contour.

Delvis takket være en liberal bruk av aluminium motor innvendige over lineup, Stratus svevde rundt i klassen-standard 1,5-tonns mark. SE veide 2,917 pounds, og ES gjennomført rundt 3169 pounds.

Opptreden

Chrysler bygget en versjon av Stratus ES med en kompressor for salg i Mexico, men for resten av verden, 2000 Stratus var så tamme ytelsesmessig som de fleste familie sedans der ute. Med pedalen i gulvet, kan det dytte opp til 60 mph på 9,3 sekunder og gjennom kvart mile på 16,8 sekunder.

Denne modellen predated drivstoff-effektivitet kriger som kommer, men det fortsatt gikk skikkelig godt på gassen pumpen. Under EPAs reviderte drivstoffeffektivitet standarder, Stratus, da sammen med den tilgjengelige minste, 2,0-liters motor, brant det kreves vanlig blyfri bensin med en hastighet på 19 mpg byen og 27 mpg highway. Når utstyrt med en valgfri 2,4-liters motor, den har tjent en rating på 17 byen og 26 motorveien, og med 2,5-liters V-6, Stratus klarte 17 byen og 25 highway.

Sikkerhet og forbrukerdata

The National Highway Traffic Safety Administration var ikke så imponert over sikkerheten til Stratus, til tross for sin standard foran kollisjonsputer og valgfrie ABS-bremser. Den NHTSA, i sin front-slagtester, ga Stratus tre ut av en mulig fem stjerner for førersiden test og fire stjerner for passasjersidekollisjoner. Førersiden også fått tre stjerner i sidekollisjonstesten, men passasjersiden fikk bare to stjerner.

Den Stratus SE, som skrøt standard fullt uavhengig fjæring, hekkspoiler, farget glass og en seks-høyttaler stereoanlegg, hadde en startpris på $ 16,330. Dette tilsvarer en nominell økning fra forrige modellen årets basen Stratus, som startet på $ 15,455. Den Stratus ES, som inneholdt lettmetallfelger, tåkelys, cruise kontroll og makt sidespeil standard, startet på $ 20 230 - opp fra $ 19 060 prislapp fra året før. I dag, Kelley Blue Book verdier 2000 modell år Stratus modeller på mellom $ 2875 og $ 3750, basert på egenskaper, tilstand og trim.