1999 S-10 Tenningsproblemer

1999 S-10 Tenningsproblemer


Sofistikert motorer har avanserte problemer, spesielt når de begynner å akkumulere års bruk. S-10 og GMC Sonoma tenningen systemer bruker en rekke sensorer, utløser mekanismer og spoler for å holde alt knirkefritt; hver eneste en av disse komponenter, imidlertid, er en mulig feilpunkt. Heldigvis symptomer på svikt forbli ganske konsekvent, så å finne feilen er bare et spørsmål om å vite hva du skal se etter.

S-10 Motor Basics

1999 S-10 kom med to forskjellige motorer valg: 2200 Vortec fire-sylinder og 4,3-liters V-6. I forhold til tenning og innsprøytning, disse motorene er på helt forskjellige planeter. Den 4,3-liters V-6 er en sekssylindret utviklingen av Chevrolets 350 small-block, som trekkes litt tilbake til 1950-tallet; den bruker en slags ettermontering EFI system og en tradisjonell forhandler, en rest av sine dager som en forgasser super-dyret. 2200 er en mer moderne enhet, beregnet for elektronisk tenning fra begynnelsen. Som sådan, bruker den en rekke sensorer, en coil med en datamaskin for å tenne tennpluggene.

spoler

Elektrisk ledningsevne avtar med varme, og en ineffektiv leder frembringer mer varme. Dette fører til en kaskadeeffekt av varmeoppbygging som starter når man starter motoren og fortsetter til varme i spolen etter hvert overvelder dens evne til å overføre energi. Den 4,3-liters distributør bruker en enkelt coil, akkurat som sin 350 stamfar, så en spiral svikt vil resultere i flere misfires, og til slutt i motoren kveles. The 2200 er flere spiral pakker er usannsynlig å svikte samtidig, så en spiral svikt vil typisk resultere i en ensylindret feiltenning som trolig vil bli verre jo lenger motoren går.

Utløsende systemfeil

Mens 4,3-liters ikke bruker en distributør, bruker den også en veivaksel og kamaksel posisjon sensor, akkurat som 2200. Barnevernet er en magnetisk sensor, funksjonelt identisk med en gammel sveiv-trigger system; det fungerer som en super-turteller som forteller datamaskinen der veivakselen og kamaksel er plassert i sine rotasjoner. 2200 bruker sin CPS sensorer for å bestemme alle aspekter av timing og utløser, men 4,3-liters datamaskin bruker dem først og fremst for å justere timing og kontrollere drivstoff sprøytebrukere. Datamaskinen sender sin endrede signal til en tenner, som virker som et relé for å utløse tennspolen. Utløsende systemfeil vil typisk resultere i tilfeldige feiltenninger, som leder opp til total systemsvikt, men en CPS svikt i enten motoren vil forstyrre innsprøytningssystem, så vel.

Plug Wire Failure

I motsetning til senere spiral-on-plug motorer, begge motorene på denne årgangen bruk tennplugg ledninger. Tennplugg ledninger, som spoler, både reduksjon i effektivitet med varme og bygge mer varme med økt ineffektivitet. Etter hvert vil metallkjernen inne i pluggkabelen nedbrytes til det punktet at den elektrisiteten hopper gjennom isolasjonen og til nærmeste bakken eller nær pluggledningen. Dette gjelder særlig hvis isolasjonen i seg selv er tørre, sprukne og slitte. Tennpluggkabelen feil vil nesten alltid resultere i en ensylindret feiltenning som kan eller ikke kan oppstå tilfeldig; alt avhenger av type feil. I tillegg kan kryss ledning lysbuedannelse for tidlig antennes blandingen og tilstøtende sylinder, noe som kan føre til støt eller ping. Den enkleste måten å diagnostisere plugg ledning svikt er å starte motoren, slukker lyset og se etter fyrverkeri i henhold til din hette.