1999 Pontiac grand am GT 3400 Torque Specs & Sequence

1999 Pontiac grand am GT 3400 Torque Specs & Sequence


1999 Pontiac grand am GT brukes en motor med et volum på 3400 kubikkcentimeter, eller 3,4 liter. Produsenter setter spesifikasjoner for sine komponenter, for eksempel dreiemoment spesifikasjoner, som er uttrykt i fot-pounds. For å sikre motor stabilitet, må motorboltene trekkes til med moment eller boltet ned til en viss vekt spesifikasjon i henhold til produsentens retningslinjer.

Engine Block

I 3,4 liters motor, veivakselen boltene til motorblokken på 37 fot-pounds av dreiemoment og veivaksel posisjon sensor kobles 8 fot-pounds. De bakre skruene som forbinder bunnpannen til motorblokken bolten til 20 fot-pounds av dreiemoment; alle andre olje-pan-til-motorblokk bolter skrue til 8,08 fot-pounds. Oljepumpen kobles til motorblokken på 40 fot-pounds av dreiemoment.

veivaksel

Veivstangen boltene til veivakselen 15 fot-pounds av dreiemoment. Svinghjulet-til-veivaksel bolt skruer til 60 fot-pounds av dreiemoment. De demper bolt skruer til veivakselen på 79 fot-pounds av dreiemoment.

Firing Sequence

Den 3,4 liters motor har seks ventiler. Disse ventilene har en 1-2-3-4-5-6 avfyring rekkefølge. Dette er sekvensen at sylindrene levere strøm til motoren, oppnås ved sparking av tennpluggene.